hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Studijski posjet Zagrebu

Cover web  naslovnica doga%c4%91aja na facebooku   31

Od 16.-20.10.2023. u sklopu REST_ART projekta, Zelena akcija je ugostila 10 sudionika_ca iz partnerskih organizacija na studijskom posjetu Zagrebu i Zelenoj akciji.

Tijekom pet dana studijskog posjeta Zagrebu, predstavili smo svoj aktivistički rad i na koji način koristimo umjetnost kao medij u osmišljavanju uličnih akcija, prosvjeda i kampanja.

Sudionici su se  kroz praktične radionice i sami mogli okušati u osmišljavanju prosvjednih pjesama, priča, plakata, akcija. Osim toga, imali su priliku u grupama napraviti problemsko stablo na različite teme te smo od 3 problemska stabla napravili jedno stablo rješenja.

Vrhunac je bio studijski posjet „Postaji“ kao autonomnom kulturnom centru gdje smo upoznali njegove stanovnike i njihov način života koji se vodi zero waste filozofijom. Tamo smo na „poklon“ dobili zid na kojem smo oslikali svoj mural, stablo rješenja, koje prikazuje na koji način možemo postići ravnotežu između društvene, okolišne i ekonomske pravde koji su jedini istinski pokretači održivog i pravednog društva.

Pogledajte naš prvi projektni newsletter.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.