hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Što golf ima s tim? - sa šibenske tvrđave spušten 30 metara dug transparent

Jučer (29. ožujka) je sa šibenske tvrđave Sv. Mihovila spušten transparent dug 30 metara. Ovom akcijom više nevladinih udruga i građanskih inicijativa iz cijele Hrvatske htjelo se upozoriti na neprihvatljivost predloženih izmjena prostornog plana Šibensko-kninske županije koje predviđaju 4 nove lokacije za Golf igrališta, kao i na druge sliučajeve otimačine prostora u Hrvatskoj.

Akciju je organizirao Šibenski građanski forum, a u njoj su sudjelovale udruge i građanske inicijative koje se bave problemom otimačine prostora iz cijele Hrvatske:  Pravo na grad, inicijativa Srđ je naš, inicijativa Za Marjan, Zelena akcija, i Zelena istra.

Istog dana je u šibenskoj gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića održana vrlo posjećena javna tribina pod nazivom "Što golf ima s tim?". Na tribini su uz predstavnike spomenutih udruga sudjelovali i Vladimir Lay (sociolog s instituta Ivo Pilar) te Velimir Šimićić (bivši pomoćnik ministra turizma).

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.