hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Solarna akademija u punom sjaju!

Veseli radnici

Volontersko edukacijski kampovi na Šolti Vela Straža, otok Šolta, 15. srpanj - 15. kolovoz 2005.

Zelena akcija i ovo ljeto, četvrtu godinu zaredom, u Veloj straži na otoku Šolti, organizira jedan domaći i jedan međunarodni volontersko edukacijski kamp. Od ove godine pod nazivom Solarna akademija kreće sa radom "Institut za istraživanje i edukaciju glede obnovljivih izvora energije i zaštitu okoliša" i to međunarodnim seminarom u drugoj polovici kolovoza.
Kamp traje od 15. do 31.7. - za volontere iz Hrvatske, većinom aktiviste Zelene akcije, te od 1. do 15.8. za volontere iz Europe u sklopu mreže SEEYN.

Obnavlja se devastirana vojarna koju smo na određeno vrijeme dobili na korištenje od MORH-a i gdje volonteri uređuju interijer i eksterijer zgrada, te zbog opasnosti od požara čiste okoliš od suhog raslinja.

No, ne čisti se samo u krugu kampa! Tijekom našeg volonterskog kampa na Solarnoj akademiji pridružili smo se Maloj trubi, lokalnoj udruzi za afirmaciju mladih, na njihovoj radionici čišćenja izletničke staze Lokva - Ražanj, sa ciljem osiguravanja bolje protupožarne zaštite, dostupa do obradivih polja i pretvorbu tih puteva u turističko - edukativne biciklističke staze.

Edukativna komponenta se, između ostalog, ove godine sastoji od nekoliko radionica (planiranje kampanja, medijska, izrade jednostavnog solarnog kolektora) i od daljnjeg uređenja sanitarnog čvora bez narušavanja okoliša uporabom drvene građe od stabala koje je bura izvalila te uporabom solarnih kolektora za grijanje vode i rezervoara kišnice za pranje.

Za više informacija:

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.