hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Solarna Akademija

Vela Straža, otok Šolta, 6. lipanj - 3. kolovoz 2003. Zelena akcija je i ovo ljeto, drugu godinu zaredom, u Veloj straži na otoku Šolti organizirala međunarodni volontersko edukacijski kamp koji je okupio brojne volontere iz cijele Europe.

Obnavljana je devastirana vojarna koju smo na određeno vrijeme dobili na korištenje od MORH-a i gdje bi već slijedeće godine pod nazivom Solarna akademija trebao proraditi Institut za istraživanje i edukaciju glede obnovljivih izvora energije i zaštitu okoliša. Volonteri su uređivali interijer i eksterijer zgrada, te zbog opasnosti od požara čistili okoliš od suhog raslinja. No, nije se čistilo samo u krugu kampa već smo organizirali i uspješne akcije čišćenja plaža. Edukativna komponenta se, između ostalog, sastojala i od izgradnje solarnih kolektora koji su kamp opskrbljivali toplom (kipućom!) vodom. Kamp je trajao od 6. do 19.7. - za volontere iz Europe, te od 19.7. do 3.8. za volontere iz Hrvatske.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.