hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Referendumska inicijativa "Nećete bez naroda!" poručila: "Milanoviću, ne osvećuj se!"

Ref

Danas su aktivistkinje i aktivisti referendumske inicijative "Nećete bez naroda!" održali prosvjednu akciju ispred zgrade Vlade dok je u zgradi trajala sjednica Vlade. Zaglušujućom bukom podsjetili su Vladu da nije nimalo ugodno kada te netko nastoji onemogućiti u odlučivanju.

Naime, namjera ove Vlade da zabrani prikupljanje na javnim mjestima potpisa za raspisivanje referenduma pokušaj je da se građane isključi iz strateških odluka za budućnost Hrvatske. Velikim transparentom "Milanoviću, ne osvećuj se!" jasno su poručili da smatraju da je zabrana građanskog referenduma osveta za prethodne referendumske inicijative.

"Referendumska inicijativa "Nećete bez naroda!" pokrenuta je kao reakcija na pokušaj vlasti da onemogući građanski referendum. Ova vlast nastoji oduzeti instrument koji je građanima glavni način kontrole njihovog rada. S obzirom da je prije 5 godina u Saboru tada zastupnik Zoran Milanović tražio da se smanji broj potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma na 5%, što iznosi oko 200 000 potpisa, njegov pokušaj ograničavanja referenduma zabranom prikupljanja potpisa na javnim mjestima osveta je građanima. Milanović se osvećuje građanima jer su ga iniciranjem referenduma istjerali na čistac i natjerali da pred narodom brani svoje prijedloge- tzv. outsourcing i prodaju autocesta. U izboru između argumentirane obrane svojih ideja i odustanka od njih Milanović se odlučio povući, ali i osvetiti građanima radi njihovog inzistiranja na polaganju računa. Ovime svakoj vlasti poručujemo: Nećete odlučivati bez naroda!", rekao je Enes Ćerimagić iz Zelene akcije, jedan od koordinatora inicijative.

"Spremni smo spriječiti bilo koju vlast u rasprodaji strateških državnih resursa, bilo da se radi o vodama, šumama ili o javnom zdravstvu. Jedini način na koji to možemo spriječiti je da sačuvamo institut referenduma u rukama građana. Zbog toga ovo je referendum svih referenduma. Pozivamo sve da do 13. 6. potpišu zahtjev za raspisivanje referenduma za oba referendumska pitanja koja predlažemo- prikupljanje potpisa na javnim mjestima i smanjenje broja potrebnih potpisa na 200 000.", poručio je Željko Stipić iz referendumske inicijative "Nećete bez naroda!".

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.