hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Dani održive mode: radionica “Upcycle tekstila”

Radionica 1

U sklopu “Dana održive mode” Zelena akcija organizira radionicu “Upcycle tekstila” koja će se održati 30.11. od 18 do 20 sati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1). Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Ideja je da stare odjevne predmete, koje više ne nosimo, pretvorimo u nove predmete koje ćemo nositi, pritom naučimo vještine popravaka i prepravaka tekstila i upoznamo se s radom na šivaćoj mašini.

Osim što ćemo time zadovoljiti kupnju za novim, pokazat ćemo kako se originalni stil može njegovati na kreativan, ali istovremeno održiv način. Također, otpadni tekstil može dobiti veću vrijednost ako u njega uložimo trud i energiju. 

Sve to ćemo raditi kao kolektiv te ćemo - s različitim razinama iskustva - učiti jedni od drugih i zajedno stvarati nove stvari njegujući kulturu popravaka i ponovne uporabe. Radionica je zamišljena tako da na kraju svatko ode kući sa svojim novim unikatnim odjevnim predmetom te osnovnim vještinama, motivacijom i inspiracijom za daljnje kreativne projekte ponovne uporabe.

Što ćemo raditi 

Na radionici ćemo prenamijeniti hlače (npr. traperice) koje više ne nosimo u suknje ili pregače. Koristit ćemo škare i šivaće mašine koje će osigurati Zelena akcija.

Što ponijeti na radionicu

Polaznici_e radionice mogu ponijeti stare hlače koje su im drage, ali više ne nose i voljeli bi ih vidjeti u obliku drugog odjevnog predmeta (suknje ili pregače).

Ako slučajno ne posjedujete takav predmet, ali ste zainteresirani naučiti novu vještinu, Zelena akcija će osigurati nekoliko para hlača za rad na licu mjesta. Također, ponesite sa sobom dobru volju, motivaciju i strpljenje koje je potrebno prilikom učenja novih vještina i rada s ljudima.

Kome je namijenjena i kako se prijaviti

Na radionicu su dobrodošle i dobrodošli svi: bilo da idete u školu, studirate, radite, trenutno ste nezaposleni ili u mirovini; bez obzira na rod, spol, seksualnu orijentaciju, etnicitet ili nacionalnost ili vaš status u Hrvatskoj, kao i razinu iskustva - jedini uvjet je vaša zainteresiranost. Dakle, radionica je namijenjena svakome s motivacijom za učenje i druženje! 

Kako bi radionica bila što kvalitetnija, ograničena je na 15 polaznika_ca. Prijaviti se možete putem poveznice https://forms.gle/LobJXF2ntemPLQug9 najkasnije do 28.11. do kraja dana. Potvrdu o sudjelovanju ćete dobiti na mail 29.11.

Tko će voditi radionicu

Snježana Horvatić Popović, vlasnica obrta ParamParam upcycle i tekstilna dizajnerica koja inspiraciju pronalazi u starim odjevnim predmetima te im uz kreativnu prenamjenu udahne novi zivot, često s novom funkcijom. Puna iskustva i strpljenja, Snježana će osigurati poticajnu i podržavajuću atmosferu, a tome će naravno doprinijeti i sami_e polaznici_e radionice.

Njegujmo kulturu popravaka i ponovne uporabe, a ne gomilanja otpada i konzumerizma! 

"Dani održive mode" organizirani su uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj "Dana održive mode" u isključivoj je odgovornosti Zelene akcije i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba." 

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.