hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Predstavnik Zelene akcije i Zelenog foruma na debati s potpredsjednikom Europske komisije

20150422 154240 1

Na plenarnoj sjednici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO-a) koja se održava jučer i danas u Bruxellesu, održana je rasprava o jednom od najvažnijih projekata nove Europske komisije - projektu uspostave energetske unije. Uvodno izlaganje dao je g. Maroš Šefčovič, potpredsjednik Europske komisije zadužen za energetsku uniju, a u raspravi je sudjelovao i predstavnik Zelene akcije i Zelenog foruma u EGSO-u, Toni Vidan.

Kako je energetska unija predstavljena i kao napor da se građane EU-a više uključi u donošenje energetskih odluka, naš predstavnik je predstavio rezultate dva referenduma nedavno provedena u Hrvatskoj u kojima su se građani lokalnih regija u kojima se namjeravaju graditi termoelektrane na ugljen (Plomin i Ploče) ogromnom većinom jasno izjasnili protiv ovih prljavih projekata. Pored toga, predstavio je stavove javnosti o planiranom istraživanju i eksploataciji nafte na Jadranu, te o problemima u nepoštivanju procedura i ciljeva europskih energetskih i razvojnih politika a s kojima je ova inicijativa Vlade RH u suprotnosti.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.