hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na tribinu: “Zašto ne LNG terminalu na otoku Krku”

4

Pozivamo vas na tribinu o projektu izgradnje terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) na otoku Krku. Tribina će se održati u srijedu, 16. svibnja 2018. godine, u 11:00 sati, u dvorani Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb).

Nakon završene javne rasprave o Zakonu o LNG-u te ocjene ovog projekta kao prihvatljivog za okoliš od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike, suočeni s različitim, a često i kontradiktornim informacijama u javnosti, želimo organizirati raspravu na kojoj ćemo prezentirati različite aspekte ovog projekta.

Na tribini će govoriti:

  • mr.sc. Mirela Ahmetović, Načelnica Općine Omišalj
  • Elena Gerebizza, udruga Re:Common iz Italije
  • Marija Mileta, kampanja “Kontra LNG-a!”, Zelena akcija
  • Željka Leljak Gracin, dip.iur., predsjednica Zelene akcije

Moderator će biti Luka Tomac iz Zelene akcije.

Cilj ove tribine jest približiti problematiku LNG terminala javnosti te ukazati na sve njegove nedostatke, od okolišnih do ekonomskih te pokazati na primjerima terminala iz Italije kako je taj projekt neodrživ i neisplativ. Dodatno, plin nije tranzicijsko gorivo jer će produljiti našu ovisnost o fosilnim gorivima, usporiti prelazak na niskougljično gospodarstvo i pogoršati već postojeće posljedice klimatskih promjena.

Jedno izlaganje bit će održano na engleskom jeziku, za što će biti osiguran prijevod na hrvatski. Ulaz je slobodan i nisu potrebne prijave.
Kontakt za dodatna pitanja: info@zelena-akcija.hr

Poveznica na Facebook događaj.

**Ovaj događaj organiziran je u sklopu programa „Centri znanjaza društveni razvoj“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.