hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na tribine o nafti u Jadranu te o TTIP-u u sklopu drugog E?! - Okolišnog film festivala

Zelena akcija e

Poštovani, pozivamo Vas na tribine u sklopu drugog E?! - Okolišnog film festivala u organizaciji volonterske Aktivističke grupe Zelene akcije! Festival se povodom Dana planeta Zemlje održava 17. i 18. travnja u MM centru Studentskog centra (Savska 25, Zagreb) u Zagrebu, uz medijsko pokroviteljstvo Radio Studenta i portala H-Alter.

Uz raspored filmova, koji smo već najavili: http://zelena-akcija.hr/hr/programi/aktivisticka_grupa/drugi_e_okolisni_film_festival, ovim putem najavljujemo i tribine/diskusije koje organiziramo na aktualne teme koje obrađuju naši filmovi.

17.04. Petak:

18:15 – film „Beyond the Spill/Poslije izljeva“ 35', tribina i diskusija „Nafta u Jadranu? Bušenje zdravog razuma!“ 70'
Najava: http://www.imdb.com/video/wab/vi4146502681/
20. travnja 2010. desila se eksplozija na BP-ovoj naftnoj platformi Deepwater Horizon u Meksičkom zaljevu. 11 osoba je ubijeno, a nafta je počela nekontrolirano curiti van dva dana prije nego što je konačno zaustavljena. Povodom pete godišnjice ove tragedije filmom „Poslije izljeva“ želimo podsjetiti što su štetne posljedice naftne havarije.   
Nakon filma istaknuti aktivisti iz inicijative S.O.S. za Jadran u borbi protiv eksploatacije nafte na Jadranu nam se pridružuju u diskusiji s publikom o tome kako se događaji BP-ovog izljeva nafte odnose na trenutna nastojanja Vlade Republike Hrvatske da započne s eksploatacijom nafte u Jadranskom moru.

Moderira: Maruška Mileta

Gosti:

-       Zoran Tomić, Greenpeace Hrvatska
-       Luka Tomac, Zelena akcija


18.04. Subota:

19:00 – film „TTIP - Gefährliche Geheimnisse/TTIP – Opasne tajne“ 45’, tribina i razgovor „TTIP – iza kulisa tihih pregovora“ 60’
Sasvim nezasluženo, priča o Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu (TTIP) u Hrvatskoj je gotovo sasvim zanemarena. Nadamo se da će to malo promijeniti ovaj film u produkciji njemačke TV mreže 3sat, koji govori o procesu pregovora za potpisivanje TTIP-a te o svim tajnama i problemima koji proizlaze iz tog sasvim netransparentnog procesa.
U sklopu međunarodnog dana akcije protiv TTIP-a smo nakon filma pozvali da nam se u razgovoru s publikom pridruže aktivisti koji se u Hrvatskoj bave problematikom TTIP-a te koji mogu detaljnije pričati što bi TTIP mogao značiti za Hrvatsku

Moderira:Sara Matić

Gosti:

-       Marina Škrabalo, GONG
-       Mario Kikaš, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID)
-       Hrvoje Radovanović, Zelena akcija
-       Dean Derežić (Inicijativa Zaustavimo TTIP)

*na događaju bit će moguće potpisati europsku građansku peticiju protiv TTIP-a

Ulaz na sve projekcije i tribine je besplatan!

Ukoliko želite uzeti izjave govornika, to će biti moguće prije ili nakon tribina te Vas molimo da to najavite.

Kontakt za medije: Sven Janovski, sven@zelena-akcija.hr, 099/8376-805

*NAPOMENA: glavni (zapadni) ulaza u Studentski centar, na Savskoj ulici, zbog održavanja drugog događaja u isto vrijeme, možda će u nekim trenucima biti neprohodan te će ulaz do MM centra jedino biti moguć s istočnog ulaza, tj. sa strane Runjaninove ulice (Botanički vrt). Ispričavamo se na ovoj smetnji.

---------------------------------------------------

E?! - Okolišni film festival realizira se uz financijsku potporu zaklade Heinrich Böll i Europske komisije te u sklopu programa „Centri znanja za održivi razvoj“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.