hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Poziv na bojkot GMO proizvoda

Akcijagmo20050413 003

Zagreb, 1. rujan 2003. - Povodom donošenja Zakona o zaštiti prirode Zelena akcija poziva potrošače na bojkot proizvoda koji sadrže genetski modificirane organizme (GMO)

Zagreb, 1. rujan 2003. - Povodom donošenja Zakona o zaštiti prirode Zelena akcija poziva potrošače na bojkot proizvoda koji sadrže genetski modificirane organizme (GMO), a poljoprivrednike na bojkot GMO sjemena što bi u praksi rezultiralo time da Hrvatska postane "GMO free zone".

Iako je Vlada tim zakonom zabranila ispuštanje GMO-a u okoliš u zaštićenim područjima, područjima važnim za uzgoj organske poljoprivrede i eko-turizma, Zakon o zaštiti prirode ne nudi rješenje za sprečavanje eventualnog zagađenja GMO-ima te plaćanja odšteta ako dođe do štete u prirodi i poljoprivrednim površinama zbog zagađenja. A, u maloj zemlji poput Hrvatske, vjerojatnost da dođe do zagađenja vrlo je visoka.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.