hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Natjecanje za škole u Brodsko-posavskoj županiji: "Navike promijeni - školu opremi" (prijave zatvorene)

Web banner takmic%cc%8cenje 2 za web za

U cilju promocije energetske učinkovitosti te uštede energije i vode u javnim objektima, organiziramo regionalno natjecanje za osnovne i srednje škole s područja Tuzlanskog kantona (Bosna i Hercegovina) i Brodsko-posavske županije (Hrvatska).

Ako u vašoj školi možete izmjeriti:

  •     potrošnju električne energije (posjedujete individualni uređaj/e za mjerenje potrošnje električne energije - brojilo); i/ ili
  •     potrošnju vode (posjedujete individualni uređaj/e za mjerenje potrošnje vode - vodomjer); i/ ili
  •     potrošnju toplinske energije (posjedujete individualni uređaj za mjerenje potrošnje toplinske energije – kalorimetar ili mjerilo potrošnje plina)

prijavite se na regionalno natjecanje škola „Navike promijeni - školu opremi“ i osvojite vrijedne nagrade za svoju školu.

„Navike promijeni - školu opremi“ je natjecanje u uštedi energije i vode. Pokažite da energiju i vodu u svojoj školi možete uštedjeti bez ikakvih dodatnih investicija, te da potrošnju znate smanjiti samo promjenom svog ponašanja.

Nakon četveromjesečnog natjecanja, proglasit ćemo dvije škole pobjednice - jednu u Tuzlanskom kantonu (BiH), a drugu u Brodsko-posavskoj županiji (HR).
Škole koje pobijede nagradit ćemo sa:

  •     fotonaponskim sistemom za proizvodnju električne energije;
  •     solarnim laboratorijem koji ćemo u suradnji s vama opremiti s mnogo korisnih stvari za vašu školu (npr. solarno drvo, solarna klupa, solarni roštilj ili solarne lampe).  

Natjecanje se organizira u okviru projekta PAMETNE ŠKOLE u suradnji između Centra za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Brodsko-posavske županije i Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije, udruge Zelena akcija iz Zagreba i Brodskog ekološkog društva (BED) iz Slavonskog Broda.

„Inovativnim umom do pametnih škola“ ili skraćeno „PAMETNE ŠKOLE“ naziv je 1,6 milijuna eura vrijednog prekograničnog projekta koji se financira iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Sve škole koje budu sudjelovale u natjecanju će od organizatora dobiti pismo zahvale.

Prije vaše prijave, pažljivo pročitajte detaljne upute o sudjelovanju na natjecanju, koje možete preuzeti zajedno sa obrascem za prijavu ovdje

ili na internetskim stranicama Brodskog ekološkog društva i Brodsko-posavske županije (za područje Brodsko-posavske županije) te na stranicama CRP-a i Tuzlanskog kantona (za područje Tuzlanskog kantona).

**Vaše prijave očekujemo do 3. studenoga 2017. godine!**

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili su vam tijekom prijavljivanja na natjecanje potrebna dodatna pojašnjenja ili informacije, možete se obratiti na sljedeće adrese:

  • za sudionike_ce natjecanja iz Bosne i Hercegovine: Alma Tihić, Centar za razvoj i podršku (CRP), e-mail:  alma.t@crp.org.ba, Tel: (+387 35) 255-217 ili 248-340;
  • za sudionike_ce natjecanja iz Hrvatske: Marija Mileta, Zelena akcija, e-mail: info@zelena-akcija.hr, Tel: (+385 01) 4813-096.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.