hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

NAJAVA: Vikend radionica "Aktivistička početnica"

Cover web  naslovnica doga%c4%91aja na facebooku   23

Želiš se aktivirati u zaštiti okoliša i ljudskih prava i upoznati istomišljenike_ce? Aktivistička grupa Zelene akcije poziva te na dvodnevnu radionicu "Aktivistička početnica" koja će se održati 9. i 10. prosinca u Zelenoj akciji.

U današnjem društvu ljudi prepoznaju nužnost aktivizma i preuzimaju odgovornost za promjene. Građanske inicijative bujaju diljem Zagreba i Hrvatske te se građani i građanke sve češće i hrabrije odlučuju na otpor i samoorganizaciju. U Zagrebu se odvijaju klimatski marševi, organiziraju se aktivistički kampovi, ljudi diljem Hrvatske bore se za javni prostor i zaštitu zelenih površina, blokiraju se štetne odluke vladajućih i promiču lokalne i održive alternative. Takve odluke veselo pozdravljamo i pritom nudimo informativnu i interaktivnu radionicu o građanskom aktivizmu i kreativnom neposluhu, kako bismo sadašnje i buduće aktivne građane i građanke što bolje pripremili za njihove nadolazeće akcije i pobjede.

Na ovom praktičnom treningu, kojim zatvaramo Jesenski eko-seminar, zajedno ćemo proći osnove aktivističkog organiziranja kako bi svi sudionici_e bili_e spremi_e sami ili u grupi pokrenuti vlastite inicijative za zaštitu okoliša i ljudskih prava ili se pridružiti postojećim organizacijama. Kroz teoriju i praksu odgovorit ćemo na pitanja: koja su naša temeljna građanska prava, gdje je granica između zakonitog i nezakonitog djelovanja, koji tip građanskog aktivizma i nenasilne akcije odabrati, koji su ključni koraci u planiranju akcije, kampanje ili prosvjeda, kako skladno funkcionirati kao grupa itd. Sva teorija bit će popraćena primjerima i iskustvenim vježbama.

Ideja je da zajedno naučimo biti spremniji prepoznati ključne korake koje treba poduzeti do društvene promjene, kao i potencijalne zamke.

Osiguraj svoje mjesto prijavom putem online obrasca najkasnije do ponedjeljka, 4. prosinca u ponoć.

Sudjelovanje na treningu je besplatno i bit će osiguran veganski ručak za sve, oba dana treninga. Nažalost, nismo u mogućnosti pokriti troškove putovanja do Zagreba i smještaja. 

Odabrane sudionike i sudionice ćemo obavijestiti dan nakon isteka roka prijava. Program će oba dana trajati od 9 do 17 sati u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb).

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.