hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Filmske večeri OFF: Terra

Mv5bzmu2njflmmetmmzjzi00ntzmlwi0mtctmdc3zwi3mzyzyzzlxkeyxkfqcgdeqxvynjczmjgzntc . v1

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na treću filmsku večer OFF-a koja će se održati na Dan planeta Zemlje, u ponedjeljak 22. travnja, u 20:00 sati u Zelenoj akciji (Frankopanskoj 1).

Kako bismo zajedno obilježili ovaj simboličan datum brige i borbe za planet, pogledat ćemo film „Terra“ cijenjenog redatelja Yanna Arthus-Bertranda, koji je bio dio programa posljednjeg Okolišnog filmskog festivala (OFF) 2018. godine.

"Terra" je vizualno zapanjujući uradak koji prikazuje prirodnu povijest čovječanstva i našeg postojanja na Zemlji. Osvrće se na jedinstveno putovanje naše vrste koja je, među milijunima drugih, evoluirala iz mnogih faza razvoja našeg planeta. Mijenjajući se, ona postupno odmiče od svoje prirodne povijesti i postaje svjesna svijeta oko sebe.

Kako se ta vizija tijekom tisuća godina razvila do trenutnog stanja nesvijesti? Kako danas komuniciramo s drugim vrstama oko nas? Zbog čega su divlje životinje najočajnije izbjeglice planete Zemlje? „Terra“ pokazuje kako je naša slika i reprezentacija prirode uvijek bila odlučujuća u ljudskoj povijesti i kako ona još uvijek može promijeniti tijek događaja koji predstoje.

Nakon filma po običaju slijedi neformalan razgovor, stoga vas pozivamo da podijelite svoje dojmove i razmišljanja s nama. “Filmske večeri OFF” održavaju se kao zagrijavanje za šesti po redu Okolišni filmski festival koji će se održati u svibnju ove godine. Ova je posljednja u nizu filmskih večeri OFF, tijekom kojih smo se prisjećale_i odličnih filmova okolišne tematike koji su bili prikazani na prošlim izdanjima Okolišnog filmskog festivala.

Opće informacije o festivalu i Aktivističkoj grupi možete pronaći na internetskoj stranici festivala.

Facebook događaj nalazi se na ovoj poveznici, a facebook stranica festivala ovdje.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.