LIFE AskREACH

LIFE AskREACH (LIFE16 GIE/DE/000738) Omogućiti potrošačima da putem informatičkih alata zatraže informacije o kemikalijama u proizvodima temeljem REACH uredbe 09/2017 – 08/2022

više

Sigurna igra u blagdansko vrijeme

2-za_web
Djeca obožavaju blagdansko vrijeme. Teško da će ih nešto razveseliti više od novih igračaka pod borom. No, jeste li znali_e da igračke i drugi proizvodi za djecu često sadrže tvari koje mogu štetno djelovati na hormonski sustav i izazvati dugoročne štetne posljedice po njihovo zdravlje?
22.12.21. 16:32
LIFE AskREACH Vijest

Štetne kemikalije u elektroničkim i električnim uređajima

Elektronika-web
Znate ono kad vam se televizor spontano zapali? Da, to se ni nama nikad nije dogodilo i za to možemo zahvaliti jednom drugom problemu.
18.12.21. 22:42
LIFE AskREACH Vijest

Bezopasan Božić: birajmo ukrase koji nisu štetni za zdravlje i okoliš

Bozicni_post_3-web_var3-jpg
Vrijeme Božića – vrijeme ukrašavanja. Mnogi od nas će po kućama vješati lampice, vijence i kuglice, a ludilo ukrašavanja možda ćemo proširiti i na vrt. No, jeste li znali da mnogi božićni ukrasi mogu biti štetni za okoliš pa i vaše zdravlje?
15.12.21. 13:02
LIFE AskREACH

Kako izabrati kuhinjski pribor siguran za zdravlje i okoliš

Sob-za_web
Prvi u nizu duljih predbožićnih tekstova o održivoj kupovini koje objavljujemo u sklopu projekta AskREACH bavi se kuhinjskim priborom. Saznajte kako odabrati pribor s najmanjim utjecajem na zdravlje i/ili okoliš i kako vam aplikacija Scan4Chem može u tome pomoći.
13.12.21. 12:03
LIFE AskREACH

Želimo nam svima održiv i netoksičan Božić!

Scan4chem-priocenje
Kampanjom ToxicFreeXmas, Zelena akcija poziva na smanjenje prekomjerne potrošnje u doba blagdana, odabir proizvoda s manjim utjecajem na zdravlje i okoliš te korištenje zakonskog prava na informaciju o posebno zabrinjavajućim kemikalijama u proizvodima.
06.12.21. 10:55
LIFE AskREACH

U sportskoj opremi pronađene štetne tvari!

Img_1285
Testiranje proizvoda namijenjenih sportu i rekreaciji širom EU, provedeno u sklopu projekta AskREACH, pokazalo je da oni nerijetko sadrže problematične kemikalije!

Nova verzija mobilne aplikacije Scan4Chem sada je dostupna u 15 europskih zemalja!

Img_1285
Javnost ima pravo na informacije o štetnim kemikalijama u proizvodima, a mobilna aplikacija Scan4Chem te informacije čini lakše dostupnima.

Zelena akcija predstavila hrvatsku verziju mobilne aplikacije „Scan4Chem“

Img_1274
Aplikacija „Scan4Chem“ trebala bi omogućiti da odredbe o pravu na pristup informacijama iz EU Uredbe o kemikalijama, poznate pod nazivom „REACH“, u većoj mjeri zažive u praksi, kao i da građani i građanke budu informirani o štetnim kemikalijama u proizvodima.

Radionica: Kako do informacije o štetnim kemikalijama u proizvodima?

Tedi_fejs
Zelena akcija u suradnji s udrugom Roda organizira radionicu na temu ostvarivanja prava na informaciju o štetnim kemikalijama u proizvodima. Radionica se održava u petak, 11. listopada, od 18:00 do 19:30, u prostorijama udruge Roda, Žerjavićeva 10, u Zagrebu.
07.10.19. 17:38
LIFE AskREACH Najava

Ispunite anketu o zabrinjavajućim tvarima u proizvodima svakodnevne upotrebe

Creepy-toy-16-9
Jeste li znali da je u Europskoj uniji već više od 10 godina na snazi zakonska uredba o kontroli kemikalija prema kojoj potrošači imaju pravo znati nalaze li se u proizvodima koje kupuju takozvane posebno zabrinjavajuće tvari - takve za koje postoje znanstveni dokazi o mogućoj štetnosti po zdavlje i okoliš?
06.09.18. 17:34
LIFE AskREACH