hr en
  • change the contrast
  • change the font

Zagreb je europska prijestolnica smeća zahvaljujući Bandiću!

Aktivisti_kinje Zelene akcije danas su u centru Zagreba informirali građane_ke o problemima s otpadom u Zagrebu i održivim rješenjima u sklopu kampanje Zagreb: europska prijestolnica smeća.

U sklopu akcije aktivisti_kinje su dijelili letke s informacijama o glavnim problemima Zagreba - lošim sustavom odvajanja i nedostupnim i pretrpanim spremnicima bez kontrole, Jakuševcu, planiranom spaljivanju, ilegalnim deponijima te nezakonitoj i nepravednoj naplati, kao i o održivim rješenjima kroz sustav odvajanja, recikliranja i pravedne naplate po količini.

Da podsjetimo, zbog neadekvatnog sustava odvojenog prikupljanja otpada Europska komisija je u svom izvještaju iz 2015. Zagreb smjestila na posljednje mjesto od 28 glavnih gradova EU u odvajanju i recikliranju otpada.

Gradu kronično nedostaje kvalitetan Plan gospodarenja otpadom te zahtijevamo da ga hitno donese slušajući glas građana_ki i stučnjaka koji godinama upozoravaju na neodrživ sustav. Za to ćemo se nastavit zalagati i educirati građane_ke te ih poticati da se bore za svoja prava koja im Grad godinama ne omogućuje.

Fotografije s akcije pogledajte ovdje, a više o kampanji Zagreb - europska prijestolnica smeća na web i facebook stranicama.

--

Ova aktivnost realizira se u okviru projekta "Otvoreno i transparentno upravljanje komunalnim uslugama i prostornim resursima - COMMUN-SENSE", koji financira Europska unija u sklopu I. komponente programa IPA, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Za sadržaj odgovara isključivo Zelena akcija i isti se ne može smatrati stavom Europske unije niti Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.