hr en
  • change the contrast
  • change the font

U parku Zrinjevac u Zagrebu otvoren ekosajam i izložba Sava - susret kulture i prirode

Danas smo u parku Zrinjevac u Zagrebu otvorili ekosajam na kojem se predstavljaju mali proizvođači iz poplavnog područja rijeke Save u Hrvatskoj, na prodaju nude svoje proizvode i pokazuju dio svojih kulturnih tradicija. Osim toga, otvorena je i izložba “Sava - susret kulture i prirode” koja će do 14.03. boraviti na prostoru parka Zrinjevac u Zagrebu. Izložba prikazuje prirodnu i kulturnu baštinu poplavnog područja rijeke Save – bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta te kulturnih tradicija i običaja.

Med, suhomesnati proizvodi, zimnica, domaća pića, kolači te ručni radovi izloženi su na štandovima u sklopu ekosajma zajedno uz informativne i edukativne materijale danas do 17h. Izložba koja će u parku Zrinjevac boraviti do 14.03. putujuća je izložba koja je nakon Siska, Slavonskog Broda i Velike Gorice stigla u Zagreb. Izložba na pedeset fotografija prikazuje prirodne i kulturne vrijednosti, kao i održive prakse poput ekstenzivnog stočarenja u poplavnom području rijeke Save u Hrvatskoj.

Za vrijeme svečanog protokola najprije je voditelj projekta Luka Tomac iz Zelene akcije pozdravio sve prisutne i ukratko opisao izložbu i ekosajam. Uz njega, u ime projektnih partnera obratili su se Iris Beneš iz Brodskog ekološkog društva te Martina Glasnović iz Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije. Potom je izložbu otvorila Maja Tomičić iz Ureda za udruge Vlade RH koji je sufinancirao projekt Sava kultura-NATURA. Svečanom otvorenju prisustvovali su pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Zagrebačke županije, predstavnici Hrvatskih šuma, predstavnica Hrvatskih voda te direktor Turističke zajednice "Savsko sutlanska dolina i brigi".

Pozivamo sve zainteresirane da posjete ekosajam do 17h te razgledaju izložbu u parku Zrinjevac do 14. ožujka.

--

‘Sava kultura NATURA’ projekt je koji se provodi u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2011- Potpora organizacijama civilnog društva u razvoju partnerstva za održivo korištenje zaštićenih područja u Hrvatskoj, uključujući potencijalna NATURA 2000 područja. Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Nositelj projekta Sava kultura Natura je Zelena akcija iz Zagreba uz partnere - Brodsko ekološko društvo-BED, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Brodsko-posavske županije Natura Slavonica, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Zagrebačke županije Zeleni prsten i Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.