hr en
  • change the contrast
  • change the font

Suradničko vijeće Odransko polje – Turopolje održalo 2. sjednicu

Ravnateljica 180x135

U srijedu 24. veljače 2016., u prostorijama Općine Orle održana je 2. sjednica Suradničkog vijeća Natura 2000 područja Odransko polje – Turopolje, osnovanog u kolovozu 2015. godine u sklopu projekta ‘Sava kultura NATURA’, a u cilju očuvanja prirodnih i kulturnih vrijednosti, ali i provođenja održivih gospodarskih aktivnosti. Uz Javnu ustanovu Zeleni prsten Zagrebačke županije, koja je osnivač Suradničkog vijeća, Suradničko vijeće u svoj rad uključuje predstavnike lokalne samouprave, različitih institucija te civilnog društva.

Kao članovi u radu Suradničkog vijeća sudjeluju predstavnici Općine Orle, LAG Zrinska Gora – Turopolje, LD Lovac Velika Gorica, LD Patka Orle, Vatrogasna zajednica općine Orle, KUD Veleševec, DVD Drnek, DVD Veleševec, Plemenita opčina turopoljska, područna škola Veleševec, Udruga uzgajivača konja hrvatski posavac Turopolje, OPG Damir Krznar, IRES – Institut za istraživanje i razvoj održivih ekosustava, Hrvatske šume d.o.o., Hrvatske vode d.o.o., a Suradničko vijeće otvoreno je za upis i drugih zainteresiranih dionika koji žive ili djeluju na ovom području.

Glavne teme sjednice su bile informacije o projektu obnove drvenog mosta na rijeci Odri kod Selca te aktivnosti na predmetnom području u sklopu Godišnjeg programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenih područja Zagrebačke županije za 2016. godinu. Raspravljalo se i o potencijalnim lokalnim događanjima u koja bi se Javna ustanova mogla uključiti, poput Turopoljskog Jurjeva i Dana općine Orle.

Za iduće sastanke Suradničkog vijeća predložen je koncept u kojem bi jedna od točaka Dnevnog reda bilo predstavljanje rada pojedine institucije ili udruge kako bi se svi dionici bolje upoznali s radom svih interesenata te kako bi se vidjelo kako najbolje zajednički djelovati na prostoru Odranskog polja i Turopolja.

Suradničko vijeće kao neformalna platforma zasigurno će pridonijeti učinkovitijem i kvalitetnijem upravljanju zaštićenog područja Odranskog polja i Turopolja, a poslužit će i kao dobar model za neka druga Suradnička vijeća na prostoru zaštićenih područja Zagrebačke županije.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.