hr en
  • change the contrast
  • change the font

Sudska odgoda poskupljenja pohvalna, ali presude još nema, a Bandićev kaos sa smećem se nastavlja! Svi na prosvjed!

49167673456 fc4f52e534 k

Na pritisak građana i građanki te pojedinih odgovornih gradova i općina Ustavni sud je privremeno obustavio primjenu dopunjene Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom pa će cijene zbrinjavanja otpada privremeno ostati nepromijenjene u svim gradovima, pa tako i u Zagrebu. Time je Ustavni sud opalio pljusku Bandiću i spriječio ga u pokušaju nove besramne pljačke građana. Međutim, puno je razloga zbog kojih se mora nastaviti pritisak građana i građanki.

Prvo, ovo je privremena odgoda i još nema konačne presude te smo sigurni da Bandić neće na tome stati. Također, dosadašnje cijene u Zagrebu su također nepravedne te nisu u skladu sa Ustavom i Zakonom o održivom gospodarenju otpadom! Cijene su fiksne i nametnute te ne poštuju zakonsko načelo po kojem oni koji se trude odvajati otpad moraju za to biti nagrađeni, a ne plaćati isto kao netko tko se neodgovorno ponaša i proizvodi puno smeća. 

Osim cijene, i ostatak zagrebačkog sustava je u neredu - sustav odvojenog prikupljanja je nefunkcionalan, otpad se ne odvozi redovito, Zagreb nema potrebna postrojenja te skupo plaća privatnicima oporabu itd. itd.

Dakle, ovo je kap u moru Bandićevih muljaža sa smećem.  Stoga pozivamo sve građane i građanke na sutrašnji prosvjed na Trgu bana Jelačića! Nastavimo pritisak za temeljite promjene kompletnog sustava! 

Vidimo se sutra u 16h na Trgu bana Jelačića!

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.