hr en
  • change the contrast
  • change the font

Seminar “Značaj sudjelovanja javnosti u transparentnom upravljanju prirodnim resursima”

Partneri4

U okviru projekta Lokalna partnerstva za transparentno upravljanje prirodnim resursima, organiziramo seminar „ZNAČAJ SUDJELOVANJA JAVNOSTI U TRANSPARENTNOM UPRAVLJANJU PRIRODNIM RESURSIMA“, koji će se održati 27. i 28. listopada 2016. godine u Hotelu Korana-Srakovčić, Perivoj Josipa Vrbanića 8, Karlovac.

Projektom koordinira udruga Eko Pan u partnerstvu s udrugama Žmergo i Zelena akcija, u suradnji s Gradom Karlovcem, Karlovačkom županijom, Gradom Opatijom, Gradom Kastvom, Općinom Matulji, Općinom Lovran, Gradom Samoborom, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Pravnim fakultetom u Rijeci. Projekt se provodi u tri županije: Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj i Zagrebačkoj.

Projekt financira EU u sklopu IPA – Transition Assistance and Institution Building Component for 2012 i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Svrha seminara je informirati i unaprijediti znanje predstavnika javnog i civilnog sektora u ciljanim područjima za praćenje i zagovaranje otvorenog upravljanja javnim i prirodnim dobrima, kao i poboljšati suradnju između civilnog i javnog sektora u potrebi uključivanja javnosti u procese odlučivanja.

U fokusu seminara biti će različiti postupci u zaštiti okoliša i prirode, preneseni iz EU legislative, osobito oni koji uključuju sudjelovanje javnosti. U fokusu će biti i strateška procjena utjecaja na okoliš na lokalnoj razini, a vezano za prostorno planiranje, postupci davanja koncesija, postupci procjene utjecaja na okoliš.

Seminar će se također baviti relativno novom temom u Hrvatskoj: Direktiva o odgovornosti za okoliš/Environmental Liability Directive (ELD) koja je od važnosti ne samo za lokalnu vlast i civilni sektor, već i za tijela državne vlasti čiji su kapaciteti nedostatni za provedbu ove direktive.

Program seminara nalazi se ovdje.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.