hr en
  • change the contrast
  • change the font

Radionica: Kako do informacije o štetnim kemikalijama u proizvodima?

Tedi fejs

Zelena akcija u suradnji s udrugom Roda organizira radionicu na temu ostvarivanja prava na informaciju o štetnim kemikalijama u proizvodima. Radionica se održava u petak, 11. listopada, od 18:00 do 19:30, u prostorijama udruge Roda, Žerjavićeva 10, u Zagrebu.

Uredba Europske unije poznata pod nazivom REACH predstavlja sveobuhvatni zakonski akt o kemikalijama koji je na snazi od 2007. godine. Kod nas je manje poznato da ova uredba uključuje i odredbe koje potrošačima daju pravo na pristup informacijama o prisustvu određenih problematičnih kemikalija (takozvanih posebno zabrinjavajućih tvari) u vrlo širokom spektru proizvoda svakodnevne potrošnje. Među proizvodima za koje postoji obveza informiranja su i mnogi proizvodi namijenjeni djeci i brizi za djecu, poput igračaka, dudica, odjeće, pelena, brojnih proizvoda namijenjenih osobnoj higijeni, itd.

Na radionici ćete moći saznati kako kao potrošači možete od proizvođača i prodavača tražiti informacije o prisustvu štetnih tvari u proizvodima, a bit će predstavljena i aplikacija za mobilne uređaje koja omogućuje svima da na vrlo jednostavan način postavljaju korektno formulirane upite (u skladu s Uredbom REACH) na koje su proizvođači (i drugi dobavljači) dužni odgovoriti.

Ukoliko namjeravate sudjelovati, molimo vas da svoje ime i prezime (po mogućnosti do petka u 15:00) upišete u on line obrazac dostupan ovdje ili da sudjelovanje najavite slanjem poruke na e-mail adresu: askreach@zelena-akcija.hr

Za sve dodatne informacije slobodno se javite se na gore navedenu adresu ili na broj telefona 099 314 9694

***

Radionica se održava kao dio međunarodnog projekta LifeAskREACH, financiranog od strane Europske unije.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.