hr en
  • change the contrast
  • change the font

Prva radionica u sklopu "Računalopopravljaone" - čišćenje prijenosnih i stolnih osobnih računala

Ibm pc xt 01 fullsredj

Radionica čišćenja računala održat će se 28. rujna (subota), s početkom u 12:00 sati. Riječ je o prvoj radionici koja se dešava u sklopu Računalopopravljaone - novog projekta Zelene akcije čiji je cilj produžiti životni vijek postojeće informatičke opreme te na taj način smanjiti gomilanje elektronskog otpada i rasipanje resursa. Radionica se održava u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu. Radionica je besplatna i otvorena za sve zainteresirane.

Uzrok brojnih hardverskih problema na računalima (poput iznenadnog gašenja, pregrijavanja ili čudnih zvukova) često je vrlo jednostavan – nakupljanje prašine i nečistoća u njihovoj unutrašnjosti. Riječ je o „kvaru“ kojeg u pravilu vrlo lako možete otkloniti i  sami, potrebno je jedino pobijediti strah od otvaranja računala i poštovati neka jednostavna pravila koja ćete naučiti na radionici.

Ova radionica je prva od aktivnosti koje se dešavaju u sklopu Računalopopravljaone, projekta čiji je cilj produljiti životni vijek informatičke opreme, kroz edukaciju korisnika te prikupljanje, servis i daljnju besplatnu distribuciju odbačenih (ali još iskoristivih) računala i njihovih dijelova.

Htjeli bismo ovim putem oglasiti i to da Računalopopravljaona odnedavno prima donacije isluženih i neželjenih računala te računalnih dijelova. Želja nam je da u idućoj fazi projekta počnemo ovako prikupljena računala (nadograđena doniranim dijelovima i opremljena slobodnim softverom) distribuirati onima koji bi ih željeli, ali si ih iz različitih razloga ne mogu priuštiti. Kako ne bi željeli da se Računalopopravljaona pretvori u odlagalište elektronskog otpada, prihvaćat ćemo samo donacije koje zadovoljavaju određene kriterije upotrebljivosti. Ukoliko želite donirati, prije donošenja opreme javite se volonterima Računalopopravljaone na e-mail: eugen@zelena-akcija.hr ili na mobitel: 099 314 9694 i opišite kakva su računala i/ili dijelovi koje želite donirati te u kojim količinama. Oprema starija od 10 godina vjerojatno neće biti prihvaćena, no iznimke su ponekad moguće.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.