hr en
  • change the contrast
  • change the font

Protiv smo zakona koji ograničavaju poljoprivrednu bioraznolikost i prehrambeni suverenitet.

Sjeme cropped scaled

Zelena akcija je, zajedno sa 17 drugih udruga koje se bave zaštitom okoliša i promocijom održive poljoprivrede potpisala otvoreno pismo povodom narcta nove EU legislative o sjemenu i sadnom materijalu, a koja bi mogla predstavljati ozbiljnu prepreku širenju i očuvanju tradicionalnih poljoprivrednih sorti.

Otvoreno pismo je upućeno Nevenu Mimici, koji će uskoro preuzeti dužnost prvog hrvatskog povjerenika u Europskoj komisiji (i to za područje zaštite potrošača), budućim hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu, te hrvatskom ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini.

Prema našim analizama, koje dijelimo s nizom aktera civilne scene iz cijele Europe, novi prijedlog uredbe EU o sjemenu i sadnom materijalu donosi dodatne prepreke očuvanju tradicionalnih poljoprivrednih sorti i genetskoj raznolikosti kultiviranog bilja, te je u tom smislu gori od postojeće legislative EU koja regulira ovo područje (a koja je također vrlo problematična).

Tekst otvorenog pisma koje je predstavljeno na konferenciji za medije održanoj 6.5.2013. u Zelenoj akciji, možete pročitati ovdje.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.