hr en
  • change the contrast
  • change the font

Prosvjed udruga na "Danima udruga"

Dani udruga 18 01 2007 001

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST POVODOM HITNOG RAZRJEŠENJA PREDSTOJNICE UREDA ZA UDRUGE JADRANKE CIGELJ Razrješenje predstojnice Ureda za udruge Jadranke Cigelj jedan je od naših zahtjeva upućenih danas u Otvorenome pismu Vladi Republike Hrvatske.

Prosvjedom i Otvorenim pismom željeli smo ukazati na odnos vlasti spram udruga, a koji se ogleda u tome da Savjet za razvoj civilnog društva nije konstituiran već više od 4 mjeseca, da se nad članovima i članicama izabranima od strane udruga u Savjet vrše protuzakonite sigurnosne provjere, i da su se predstavnici civilnog društva u Zajedničkom odboru civilnog društva EU i Hrvatske imenovali za zatvorenih vrata.
 
Iako pozdravljamo smjenu Jadranke Cigelj, zabrinjava nas što ona nije smijenjena zbog razloga navedenih u našem Otvorenom pismu, već stoga što je Vlada pogrešno interpretirala naš „SOA“ upitnik, koji nije dijelila i slala Jadranka Cigelj, već smo ga osmislili mi, temeljem pitanja koja su agenti postavljali provjeravajući članove Savjeta.
 

Documents

Priopćenje za javnost - Povodom hitnog razrješenja predstojnice ureda za udruge Jadranke Cigelj

PDF 68.7 KB

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.