hr en
  • change the contrast
  • change the font

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA IZLETU U ŠPILJU

Želimo Vas pozvati da nam se pridružite na izletu u špilju kod rijeke Dobre koja će biti nepovratno uništena izgradnjom HE Lešće.

Ovom inicijativom želimo pokazati javnosti prirodni krški fenomen koji će Hrvatska zauvijek izgubiti izgradnjom hidroelektrane, te ukazati na nedostatke u dokumentaciji na kojoj se temelji ovaj projekt HE.

Rijeka Dobra se nalazi u krškom području, izuzetno bogatom krškim elementima – špiljama, jamama, podzemnim dvoranama, u kojima živi mnoštvo endemičnih vrsta faune, od kojih su mnogi još nepoznati i nikad viđeni ljudskim okom.

HE Lešće se počela graditi s nepotpunom dokumentacijom i bez puno znanja o kakvom se području radi, koje su biološke, geološke, hidrološke, ekološke karakteristike tog područja, te što na kraju gubimo kada jednu brzu dinamičnu rijeku pretvorimo u mirno jezero.

Ukoliko ste zainteresirani za susret s biospeleolozima, pozivamo Vas da što prije prijavite svoje sudjelovanje jer je broj mjesta ograničen. Prijave traju do petka 16.lipnja.2006.

Izlet u špilju će se održati 20.06.2006. s početkom u 11h, a okupljanje je u Generalskom Stolu u 10h, kod caffe bara Gea (s lijeve strane ceste iz smjera Zagreba, prije skretanja za željezničku stanicu).

Organizatori:
Zelena akcija, Hrvatsko biospeleološko društvo, BIUS, DZVO Žabac, Dravska liga, Hyla, Krešimir Žganec, mr.sc., Nina Jeran, dipl. ing., Veljko Vorkapić, mr.sc., dr. sc. Sanja Gottestein Matočec, dr. sc. Mladen Kučinić, ED «Sunce», ŠRD “Ogulin”, KŠR «Mrežnica», Udruga za biološka istraživanja „Biom“

Za dodatne informacije:

  • Irma Popović, Zelena akcija, 095/905 83 52, irma@zelena-akcija.hr
  • Olga Jovanović, Zelena akcija, 098/808 229, olja@zelena-akcija.hr
  • Zelena akcija 01/4813-096

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.