hr en
  • change the contrast
  • change the font

Poziv na tribinu Ekonomski aspekti TE „Plomin C“

Img 2159

Povodom planiranog završetka natječaja za izgradnju termoelektrane (TE) „Plomin C“, Zelena akcija i Greenpeace Hrvatska pozivaju vas na sudjelovanje na javnoj tribini Ekonomski aspekti TE „Plomin C“ koju organiziramo u ponedjeljak 05. svibnja u 11:00 sati u Klubu Novinarskog doma, Perkovčeva 2, Zagreb.

U posjedu smo pretkvalifikacijskog dokumenta kojeg je HEP koristio u ljeto 2012. tražeći tvrtke koje imaju interes za ulaganje u TE „Plomin C“. Navedeni dokument sadrži sporne odredbe o uvjetima koje je HEP spreman ponuditi budućem vlasniku Plomina C. Osnovana je pretpostavka da su navedeni uvjeti u suprotnosti s pravilima EU, da predstavljaju izglednu prepreku realizaciji TE „Plomin C“ te da bi sklapanje takvog ugovora bilo štetno za građane Hrvatske. Zbog toga smo naručili izradu neovisne pravne analizu koja je potvrdila našu pretpostavku. Navedena pravna analiza bit će prezentirana na tribini, a njen sažetak javno objavljen.

Na tribinu smo pozvali i predstavnika HEP-a i Ministarstva gospodarstva kako bi govorili o poslovnom modelu izgradnje i rada ove TE, o najvažnijim elementima planiranog ugovora sa strateškim partnerom, o cijeni proizvodnje električne energije iz TE „Plomin C“ te o usklađenosti ovog projekta s ciljevima EU o smanjenju emisija stakleničkih plinova. Potvrdu dolaska predstavnika HEP-a i Ministarstva gospodarstva očekujemo.

Predviđeni uvodni izlagači su:

  • Robert Pašičko, stručnjak za razvoj projekata, UNDP
  • predstavnik HEP-a (očekujemo potvrdu)
  • predstavnik Ministarstva gospodarstva (očekujemo potvrdu)
  • Zoran Tomić, Greenpeace Hrvatska
  • Bernard Ivčić, Zelena akcija

Molimo vas da ovaj poziv objavite te da medijski popratite ovaj događaj.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.