hr en
  • change the contrast
  • change the font

Poziv na aktivnosti Zelene akcije povodom Dana planeta Zemlje 2012

Zemlja2

Dan planeta Zemlje se u cijelom svijetu obilježava 22. travnja kako bi se širom svijeta mobilizirala javna podrška zaštiti okoliša. Zelena akcija obilježava Dan planeta Zemlje od 1997. godine na način da u hrvatskoj javnosti pojača svijest o jednoj prioritetnoj okolišnoj temi. Ove godine smo odlučili Dan planeta Zemlje posvetiti eko - aktivizmu i obrazovanju za održivi razvoj u skladu sa ovogodišnjom kampanjom mreže Earth Day Network pod nazivom "Milijardu zelenih djela".

U sklopu eko - aktivizma i obrazovanja za održivi razvoj, Zelena akcija za Dan planeta Zemlje predstavlja novi priručnik za samogradnju solarnih kolektora koji se u elektronskoj verziji može besplatno preuzeti ovdje. Na Dan planeta Zemlje će ovaj priručnik u tiskanoj verziji od Zelene akcije dobiti svih 406 srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

U sklopu obrazovanja za održivi razvoj, Zelena akcija u suradnji sa Mrežom centara za obrazovne politike (Network of Education Policy Centers) i Forumom za slobodu odgoja predstavlja izvješće o analizi hrvatskog nacionalnog kurikuluma za održivi razvoj. Uskoro će završiti UN-ovo Desetljeće obrazovanja za održivi razvoj koje se obilježava od 2005. do 2014. godine, a Hrvatska, unatoč pozitivnim pomacima, još uvijek nije adekvatno ugradila obrazovanje za održivi razvoj u svoj sustav formalnog obrazovanja. Izvješće sa preporukama za unaprjeđenje formalnog obrazovanja za održivi razvoj može se pronaći ovdje.

----

RASPORED AKTIVNOSTI ZELENE AKCIJE POVODOM DANA PLANETA ZEMLJE 2012.
(sve aktivnosti se održavaju u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1)

SRIJEDA, 18.4.
10:00 - 16:00 - Radionica za građane o samogradnji solarnih kolektora
(nemamo više mjesta na radionici pa vas molimo da ne objavljujete novi poziv građanima)

ČETVRTAK, 19.4.
10:00 - 16:00 - Radionica za građane o samogradnji solarnih kolektora
(nemamo više mjesta na radionici pa vas molimo da ne objavljujete novi poziv građanima)
17:00 - 21:00 - Biciklopopravljaona
(pozivamo građane da besplatno poprave svoj bicikl u prostorijama Zelene akcije)

PETAK 20.4.
10:00 - 20:00 - Dan otvorenih vrata Zelene akcije
(pozivamo građane da posjete prostorije Zelene akcije, saznaju sve što ih je zanimalo o našoj udruzi i kako se uključiti u njen rad te što sve mogu učiniti za zaštitu okoliša)

SUBOTA 21.4.
11:00 - 15:00 - Biciklopopravljaona
(pozivamo građane da besplatno poprave svoj bicikl u prostorijama Zelene akcije)

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.