hr en
  • change the contrast
  • change the font

Pokrenut portal Aktivizam.hr - promjene koje želiš vidjeti!

Aktivizam.hr

Aktivistička grupa Zelene akcije pokrenula je novi portal Aktivizam.hr! Trenutno okuplja 130 organizacija, objavljeno je preko 170 događanja, a u planu je kontinuirano proširenje broja udruga i aktivnosti.

“Ovaj je portal zamišljen kao mjesto za informiranje, inspiraciju i povezivanje udruga, kolektiva i pojedinaca_ki koji su željni promjena, a spremni na društveni doprinos i solidarnost”, izjavio je Antonio Dominik iz Zelene akcije, jedan od osnivača portala. 

Portal je prilagođen korisniku te će na jednom mjestu pružati informacije o velikom broju organizacija, neformalnih inicijativa ili kolektiva iz čitave Hrvatske te aktivnostima koje provode. Na portalu se na jednostavan način mogu pronaći aktivnosti u kojima šira javnost može sudjelovati, poput radionica, tečajeva, radnih akcija, tribina, prosvjeda, volontiranja i sl. “Te se aktivnosti mogu filtrirati prema temi, vrsti, datumu i mjestu događaja kako bi svi našli točno ono što ih zanima”, pojasnio je Dominik

Osim navedenog, na portalu su objavljeni kratki informativni profili i kontakti raznih organizacija kako bi zainteresirani saznali koje su mogućnosti uključenja u njihov rad.  “Aktivizam.hr svojevrsna je oglasna ploča za aktivnosti koje svijet čine boljim mjestom. Omogućuje umrežavanje, s jedne strane, udruga međusobno, a s druge, udruga i pojedinaca_ki koji bi se voljeli aktivirati na području svog interesa”, komentirao je Dominik.

Urednici_e su također definirali kako će sve objavljene aktivnosti biti u skladu s temeljnim vrijednostima portala. Tako, portal pruža prostor i promovira grupe u čijoj su srži djelovanja ekološka, društvena, rodna ili ekonomska pravda, nenasilje, inkluzivnost i antidiskriminacija, kao i solidarnost, dobrovoljno sudjelovanje i zajednička akcija te participativna demokracija. 

“Iako u Hrvatskoj djeluje velik broj neformalnih i formalnih kolektiva koji nude različite aktivnosti, dosad nije postojalo jedinstveno mjesto na kojem se za njih može saznati, a da pritom ne morate proći kroz puno vijesti ili priopćenja. Zato vjerujemo da je ovaj projekt vrlo koristan te se nadamo da će doprinijeti širenju aktivizma u Hrvatskoj”, zaključio je Dominik.

Portal je volonterski osmislila i realizirala Aktivistička grupa Zelene akcije, uz pomoć sredstava fonda Europskih snaga solidarnosti pri Agenciji za mobilnost i programe EU, te će se konstantno usavršavati. 

Web adresu portala pronađite na poveznici, a Facebook stranicu ovdje

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.