hr en
  • change the contrast
  • change the font

Peticija i dopis europarlamentarcima: Zahtijevamo cilj smanjenja otpada od hrane za 50%!

Food waste opt

Oko 55 milijuna ljudi u Europi živi u siromaštvu, a količina hrane koja se baci u Europi 10 puta je veća od njihovih potreba. U siječnju iduće godine prilika je za promjenu jer će Europski Parlament donositi odluku o izmjenama EU Direktive o otpadu i uvođenju obaveznih ciljeva koji traže smanjenje otpada od hrane za 50% do 2030. Zelena akcija i još 20 europskih udruga poslali su zajednički dopis zastupnicima u Europskom Parlamentu kojim tražimo da se za to založe, a pokrenuta je i peticija koju je potpisalo već više od 20,000 građana/ki Europe.

Navedeni cilj smanjenja otpada od hrane mora biti dio zakonodavnog paketa o kružnom gospodarstvu (Circular Economy Package) koji bi trebao doprinijeti smanjenju nastanka i kvalitetnijem zbrinjavanju otpada, uštedi energije i smanjenju potrošnje resursa do 2030 godine.  

Tekst peticije možete potpisati ovdje: http://bit.ly/2eiZFIl, a dopis zastupnicima u Europskom Parlamentu možete pogledati ovdje: http://bit.ly/2fz9gco.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.