hr en
  • change the contrast
  • change the font

Partneri u projektu Sava kultura-NATURA pozivaju vas na ekosajam i izložbu u parku Zrinjevac

Za web6

Zelena akcija i partneri u projektu Sava kultura-NATURA u petak 04.03. u 12h otvaraju izložbu “Sava - susret kulture i prirode” koja će do 14.03. boraviti na prostoru parka Zrinjevac u Zagrebu. Izložba prikazuje prirodnu i kulturnu baštinu poplavnog područja rijeke Save – bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta te kulturnih tradicija i običaja. Na dan otvaranja izložbe u parku Zrinjevac će se od 10-17h održati i Eko-sajam. Na njemu će se predstaviti mali proizvođači s tog područja, na prodaju ponuditi svoje proizvode, ali i pokazati nešto od kulturnih tradicija.

Med, suhomesnati proizvodi, zimnica, domaća pića, kolači ali i ručni radovi biti će izloženi na štandovima zajedno uz informativne i edukativne materijale. Dođite, kušajte, kupite i podržite ih!

Prije dolaska možete popratiti i facebook event na kojem ćemo narednih dana objavljivati opis proizvođača koji dolaze na ekosajam te prikazati i neke od fotografija koje će biti na izložbi.

--

Veliki dio poplavnog područja rijeke Save su područja koja su zaštićena na nacionalnoj razini, ali se u mnogome nalaze i na području ekološke mreže Natura 2000 koja povezuje vrijedna prirodna područja na nivou EU-a. To su specifični ekosustavi gdje je opstanak vrsta i staništa u neraskidivoj vezi sa tradicionalnim upravljanjem prostorom te ovisan o dinamici kojoj Sava periodično poplavljuje.

‘Sava kultura NATURA’ projekt je koji se provodi u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2011- Potpora organizacijama civilnog društva u razvoju partnerstva za održivo korištenje zaštićenih područja u Hrvatskoj, uključujući potencijalna NATURA 2000 područja. Projekt je financiran sredstvima EU-a, a sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Nositelj projekta Sava kultura Natura je Zelena akcija iz Zagreba uz partnere - Brodsko ekološko društvo-BED, Javnu ustanovuza upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Brodsko-posavske županije -  Natura Slavonica, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Zagrebačke županije Zeleni prsten i Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije.

Više o projektu na http://zelena-akcija.hr/hr/programi/zastita_prirodnih_resursa/sava_kultura_natura ili na https://www.facebook.com/pages/Sava-kultura-NATURA/661487053957734?fref=ts

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.