hr en
  • change the contrast
  • change the font

Održana ETNAR konferencija na Paliću, Srbija

Index

Organizacije civilnog društva žele promovirati obnovljive izvore energije i očuvanje prirodnih resursa na Zapadnom Balkanu i Turskoj

Organizacije civilnog društva koje se bave zaštitom okoliša: Želimo zajedno surađivati na zaštiti prirodnih resursa i promociji obnovljivih izvora energije u regiji!

Na Paliću, Srbija, od 24. do 26. rujna, okupilo se 83 učesnika te 55 nevladinih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Bosne i Herzegovine, Hrvatske i Turske, gdje su tokom 3 dana koliko je trajala konferencija pod nazivom: Aproksimacija u području zaštite okoliša na zapadnom Balkanu i Turskoj – ETNAR mogli saznati više o pitanjima održive energetike i očuvanja prirodnih resursa, te kako pospiješiti javno zagovaranje u čitavoj regiji o ovim temama.

Fokus konferencije je bila suradnja na području energetike, transporta i prirodnih resursa, a dogovoreno je zajedničko djelovanje na promoviranju energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije za zemlje članice Energetske zajednice. U polju prirodnih resursa, identificirani su problemi u regiji te je napravljen prijedlog oko tematske suradnje. Također, od govornika iz zemalja EU učesnici su dobili osnovnu edukaciju o primjeni horizontalnog zakonodavstva i kako koristiti Arhušku konvenciju u kampanjama javnog zagovaranja.

Konferencija je organizirana u okviru dvogodišnjeg projekta koji je započeo u prosincu 2012: Mreže zagovaračkih NVO-a za održivo korištenje energije i prirodnih resursa u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj – ETNAR (PROJECT CODE: IPA-CSF-2012/306-573, under IPA Civil Society call EuropeAid/132438/C/ACT/Multi), koji je financiran iz IPA civil society programa Europske unije, a provode ga Zelena akcija / FoE Croatia (Zagreb, Hrvatska), CEKOR (Subotica, Srbija), Centar za životnu sredinu (Banja Luka, BIH), Centar za ekologiju i energiju (Tuzla, BIH), Green Home - Zeleni dom (Podgorica, Crna Gora), te međunarodni partneri fondacija Heinrich Boell (Berlin, Njemačka s uredima u Zagrebu i Sarajevu), Friends of the Earth International - FOEI (Amsterdam, Nizozemska) i Friends of the Earth Europe - FOEE (Brisel, Belgija).

Dnevni red konferencije s poveznicama na prezentacije možete pronaći na www.etnar.net.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.