hr en
  • change the contrast
  • change the font

Održan treći Tranzicijski seminar Zelene akcije

Zelena akcija je od 13. do 15. veljače 2018. godine održala treći Tranzicijski seminar za zaposlenike_ce i aktiviste_kinje u pitoresknom okružju Marije Bistrice. Na seminaru se razgovaralo o konceptu pravedne trazicije u niskougljično društvo, što ona znači u globalnom i lokalnom kontekstu te na koji ju je način moguće primijeniti na razini Hrvatske.

Pravedna tranzicija je pojam kojeg je osmislio pokret sindikata. Prema Međunarodnoj konfederaciji sindikata (ITUC), pravedna tranzicija je „strategija usmjerena zaštiti onih čiji su poslovi, primanja i sredstva za život ugroženi kao posljedica klimatskih politika, ili šire, jer se svijet razvija na održiviji način".

Prema tome, taj koncept služi kao okvir koji pokazuje pravedan put prema društvu i gospodarstvu koji štite ljude i planet. Tranzicija mora biti hitna i ambiciozna, ali iznad svega, mora biti pravedna.

Tijekom tranzicijskog seminara se raspravljalo o tome što će tranzicija odnosno prelazak na niskougljično društvo značiti za pojedine sektore i djelatnosti kao i za ljude koji će biti najpogođeniji tim procesom.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.