hr en
  • change the contrast
  • change the font

Nevjerojatna lakoća muljanja gradonačelnika Bandića i Ministarstva okoliša!

Kalun 2

Zelena akcija izražava ogorčenost potezima gradonačelnika Bandića i Ministarstva okoliša koji su dogovorili prevoženje i spaljivanje otpadnog mulja iz Pročistača otpadnih voda Zagreba u tvornici vapna u Drnišu, protivno volji građana_ki i gradskih vlasti u Drnišu te s vrlo vjerojatnim velikim posljedicama po okoliš i zdravlje.

Iz medija saznajemo da su gradonačelnik bandić i Ministarstvo zaštite okoliša dogovorili i omogućili spaljivanje otpadnog mulja u tvornici GIRK Kalun u Drnišu. Grad Drniš na to je podigao tužbu na Upravnom sudu koja je odbijena, čime je omogućena neprihvatljiva realizacija spaljivanja mulja u tvornici u Drnišu. Više detalja o tome možete pročitati u članku na portalu Tris.com.hr

"Zapanjujuća je lakoća kojom Ministarstvo izdaje dozvole za štetno spaljivanje otpadnog mulja čime ne poštuje Zakonom propisanu hijerarhiju te omogućuje lokalnim šerifima poput gradonačelnika Bandića i tvrtkama kojima je cilj jedino profit da se poigravaju sa javnim interesom i zaštitom okoliša do čega im je stalo kao do lanjskog snijega.", poručio je Marko Košak, voditelj Programa Gospodarenje otpadom iz Zelene akcije.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.