hr en
  • change the contrast
  • change the font

Najava: 'Zelena Močvara' 19. listopada u zagrebačkom Klubu Močvara

Fb event

Zelena akcija i Klub Močvara vas pozivaju na cjelodnevno druženje učenika i učenica, profesora i profesorica iz Klasične Gimnazije Zagreb, Škole Primijenjene Umjetnosti i Dizajna te Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koje sudjeluju u projektu "Škole održivosti" i koji će se zajedno u sljedeće dvije godine obrazovati o održivom razvoju.

Cilj projekta jest poticati mlade da postaju aktivniji građani, da se razvijaju i uče te da odlučuju i zahtijevaju održivost i pravednost u svim aspektima društva, ekonomije i okoliša. Uz pomoć jedni drugih, svojih profesora_ica i mentora_ica te Zelene akcije i Močvare učenici će i samostalno razvijati vlastite ideje, kritički i kreativno promišljati i djelovati za održivije društvo.

Prvi dio programa bit će interan i rezerviran za njihovo upoznavanje i razmjene ideja, nakon čega slijedi film "Koga je briga" koji je otvoren za javnost i koji će nam prikazati pregršt dobrih i izvedivih poduzetničkih ideja koje donose rješenja koja pozitivno utječu na lokalnu zajednicu, kao i na društvo u globalu, a ne služe samo stvaranju profita. U sklopu programa možete pogledati i izložbu učeničkih radova, koja će biti otvorena do početka glazbenog programa.

Raspored:

  • 14:30 - 16:00 Obrazovanjem do škola održivosti (interni program za učenike)
  • 16:15 - 17:45 Film "Koga je briga?" - otvoreno za javnost
  • 18:00 - 20:00 Izložba radova učenika triju škola
  • 20:00 Koncert: Two By Two, Cassia, Them Moose Rush, Kandžija i Gole Žene
  • + afterparty by Neügodna Kollektiv

Upad: 0 KN

  • Film Koga je briga? / Who cares?, 93′

Što je socijalno poduzetništvo? Kakvu promjenu u današnjem svijetu stvaraju socijalni poduzetnici_ce? S kojim vrstama problema se susreću te kakve osobe trebaju biti se u tako nešto upustile? “Koga je briga?” odgovara upravo na pitanje koje postavlja. Nekolicina briljantnih osoba govore o načinu na koji su uspjeli osvijestiti razliku u današnjoj globalnoj društvenoj nejednakosti te kako su nadahnuli brojne ljude na stvaranju promjene. Sat i pol, pregršt dobrih i izvedivih ideja koje ne služe samo stvaranju profita, nego nalaze pozitivna rješenja kako za lokalnu zajednicu tako i za društvo u globalu. Čista inspiracija!

  • Kandžija i Gole Žene (Osijek)

Sigurno je da je Kandžija uz svoj bend Gole Žene i nakon prepunih koncerata jedno od najbitnijih imena regionalne hip hop scene. Od demo izdanja "Jea... mixhejt" iz 2006. do danas jasno je da se radi o izvrsnom MC-u i liričaru specifičnog stila i humora. Osvojio je pažnju šire javnosti već prvim albumom "Narodnjaci" i hit pjesmom Jelena. 2011. izlazi album "Koktel od Rakije", a 2012. "Zlatne Žbice" s drugim čovjekom benda Toxarom. Suradnja s beogradskim reperom Bvanom dovela je do vinilnog EP-a "Bvanđžija", a album "Folder" s Golim Ženama iz iste godine prvi je s pratećim bendom. Na "Folderu" se našla još jedna hit pjesma Donji Miholjac. Sve je to bio uvod za najzreliji potez u višegodišnjoj karijeri. Krajem 2015. Kanđžija i Gole Žene izbacuju album "Nema Labavo" čiji su izlazak popratila tri singla Crkva, Mače i Đuro. Album je zasluženo dobio hvalospjeve od svih glazbenih medija i kritičara i završio u vrhu svih top ljestvica. 2018. Kandžija objavljuje novi solo album "Beton". Sniman u garaži bez ikakve izolacije, okružen samo betonskim zidovima, album donosi 10 pjesama u kojima Kandžija majstorski ovladava savršeno preciznim zvukovima matrica. Poslušajte.

  • Them Moose Rush (Bjelovar)

Them Moose Rush je ove godine odradio Europsku i UK turneju, nekoliko renomiranih domaćih festivala, a nedavno se vratio iz Loftas festivala iz Litve. Oni su jedan od rijetkih domaćih bendova koji uspješno gradi i internacionalnu karijeru te dobiva odlične i domaće i strane press reakcije. Ovo je prilika da ulovite nikad moćnije losove u jedinom klupskom gigu u Zagrebu ove godine! Dečki već finaliziraju novi album, pa ćete moći čuti i pokoju novu stvar! Više na poveznici.

  • Cassia Tribe (Zagreb)

Cassia je bend koji čini grupa zaljubljenika u glazbu, a zapadnoafrički ritam je ono što ih je spojilo i prati ih već dugi niz godina. Sviraju tradicionalne afričke ritmove. Ritam djembea i dun-dun bubnjeva upotpunit će i pokoja afrička pjesma te zvuci balafona. Očekujemo vatrenu plesnu vibru!

  • TWO BY TWO (Klasična Gimnazija Zagreb)

Srednjoškolski bend iz Klasične gimnazije u Zagrebu.

  • NEÜGODNA KOLLEKTIV (Zagreb)

Za after je zadužen Neügodna Kollektiv, sastavljen od bivših i sadašnjih glazbenih urednika Radio Studenta. Ističu se krajnje eklektičnim DJ setovima, šarajući kroz više žanrova elektronike, a ove godine mogli ste ih čuti i na INmusic festivalu. Ako ste tu priliku propustili, svakako će se pobrinuti da do ranog jutra cupkate u Močvari!

Događaj je organiziran u sklopu projekta "Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti".
Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i projektnih partnera i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.