hr en
  • change the contrast
  • change the font

Ministarstvo okoliša ojačati, a ne zaboraviti!

131 3118

Zagreb, 22.12.2003. - Aktivisti nekoliko udruga za zaštitu okoliša, članica ZELENOG FORUMA (mreža udruga za zaštitu okoliša Hrvatske) su danas pred Saborom novoizabranim zastupnicima uručivali zahtjev za ojačavanjem ministarstva okoliša.  


Uz transparent "MINISTARSTVO OKOLIŠA OJAČATI, A NE ZABORAVITI!" na kiši su se smrzavali aktivisti Zelenog Osijeka (Osijek), Zelenog sna (Vinkovci), eko. udruge "Franjo Košče" (Varaždin), Piknete (Labin) i naravno, Zelene akcije, a zastupnike su iznenadila i dva Djeda Mraza koji su im u svojim, za ovu priliku, zelenim kostimima uz zahtjeve uručivali i šišarke kao ekološke božičine ukrase i podsjetnik o važnosti zaštite okoliša i prirode.

Ovaj zahtjev je još prošli tjedan upućen mandataru, parlamentarnim strankama i medijima što je bila normalna reakcija nakon najave ukidanja Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

"Zadovoljni smo činjenicom da Ministarstvo nije ukinuto, a vjerujem da su i naše dosadašnje reakcije doprinijele toj odluci. Ipak, svojevrstan je "sukob interesa" spojiti okoliš i graditeljstvo. Po istom principu spojeni su resor mora i prometa, a svakako bi bilo najbolje da su okoliš, more, vode i šume unutar jednog većeg Ministarstva okoliša." rekla je tom prigodom Jagoda Munić, predsjednica Zelene akcije.

Zeleni forum isto tako smatra da bi se trebala povećati financijska sredstva za zaštitu okoliša unutar državnog proračuna te omogućiti stvaranje jakog Ministarstva koje će se moći nositi s nagomilanim problemima u zaštiti okoliša i prirode.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.