hr en
  • change the contrast
  • change the font

Ministarstvo drugi put usvojilo žalbu Eko Pana i Zelene akcije i poništilo rješenje Karlovačke županije za Mhe Barilović

Korana canyon

Još jedan uspjeh Zelene akcije i udruge Eko Pan iz Karlovca! Eko Pan uključen je od 2012. godine u praćenje okolišnih postupaka vezano za realizaciju mhe Barilović na rijeci Korani. U novom postupku s novim investitorom (više o prethodnom postupku:ovdje) Ministarstvo je povodom žalbe Eko Pana utvrdilo da Karlovačka županija nije nadležna za odlučivanje o mogućem negativnom utjecaju mhe Barilović na okoliš i ekološku mrežu Natura 2000.

U odnosu na postupke započete 2012. godine dogodile su se dvije bitne okolnosti, a to su da je Korana vraćena u ekološku mrežu Natura 2000 (više o tome: ovdje) i da je usvajanjem nove Uredbe o procjeni utjecaja zahvata na okoliš 2014. godine za svaku hidroelektranu obvezno provesti ocjenu o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš.

Uvažavajući žalbe koje su podnijeli Zelena akcija iz Zagreba i Eko Pan, Ministarstvo je preuzelo daljnje vođenje postupaka ocjene o potrebi procjene utjecaja mhe Barilović na okoliš i ekološku mrežu Natura 2000.

Eko Pan će kao i do sada biti aktivno uključen u praćenje navedenih postupaka.

Žalbu Eko Pana i Zelene akcije možete pogledati ovdje.

Rješenje Ministarstva nalazi se ovdje.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.