hr en
  • change the contrast
  • change the font

Kampanja “Birajmo bolji EU – naš glas vrijedi”

Web cover 1

Zelena akcija pokrenula je kampanju „Birajmo bolji EU – naš glas vrijedi“ usmjerenu na izbore za Europski parlament 9. lipnja, s posebnim naglaskom na mlade od 18 do 25 godina. Središnji događaj je festival na Bundeku u Zagrebu na kojem će gostovati Ida Prester, Baby Babilon i Goulash Disko.

Na izborima 2019. godine, izlaznost u ovoj dobnoj skupini u Hrvatskoj bila je jedna od najnižih u EU, samo 18 posto, dok je prosjek drugih država bio 42 posto. Zelena akcija je zato odlučila kampanju usmjeriti upravo na mlade, otvoriti prostore za njihovo izražavanje i potaknuti ih da iskoriste svoje biračko pravo na ovim izborima.

Najveći događaj u sklopu ove kampanje bit će „Festival demokracije za gen Z“  koji će se održati u Amfiteatru na Bundeku 18. svibnja od 14.00 do 23.00 sata. Program će se sastoji od kvizova s Idom Prester, koncerta Baby Babilona, nastupa DJ-a Goulash Disko i puno više! U sklopu kampanje, Zelena akcija će objavljivati edukativni sadržaj poput videa za društvene mreže i podcasta. Cilj je informirati mlade, ali i širu javnost, o Europskom parlamentu, koje su mu funkcije, kakav je njegov utjecaj na naš život i zašto je važno da glasamo.

Videa pogledajte na na ovom linku i ovdje.

EU izbori su iznimno važni jer Europski parlament donosi zakonodavstvo koje utječe na naš svakodnevni život, od socijalnih politika, zaposlenja, stanovanja, gospodarstva  do zaštite okoliša i klime, naših prava i drugih tema. Želimo Parlament koji štiti ljude i okoliš, koji će osigurati da Europa predvodi energetsku tranziciju i koji će osigurati smanjenje količine otpada i zagađenja zraka. 

U Europi jačaju konzervativne snage koje zagovaraju upravo suprotno, tj. napuštanje ambicioznih planova za zaštitu klime i okoliša, kao i ljudskih prava. Stoga je iznimno važno da izađemo svi na izbore 9. lipnja, a osobito mladi ljudi kako bismo izabrali zastupnice i zastupnike koji će najbolje štiti naše interese u Europskom parlamentu.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.