hr en
  • change the contrast
  • change the font

Izvještaj s okruglog stola "Zajedno protiv otimačine"

Izvje taj s okruglog stola

Nacionalni forum za prostor održao je okrugli stol: ZAJEDNO PROTIV OTIMAČINE - Kako dalje protiv Zakona o igralištima za golf? na kojem se je okupilo šezdesetak zainteresiranih građana i medija.

Izvještaj s okruglog stola ZAJEDNO PROTIV OTIMAČINE - Kako dalje protiv Zakona o igralištima za golf?

Nacionalni forum za prostor održao je okrugli stol: ZAJEDNO PROTIV OTIMAČINE - Kako dalje protiv Zakona o igralištima za golf? na kojem se je okupilo šezdesetak zainteresiranih građana i medija.

U uvodnim izlaganjima Jagoda Munić iz Zelene akcije je obrazložila osnovne razloge zašto je Zakon o igralištima za golf neprihvatljiv i protuustavan.

Velimir Šimičić, tvorac Programa razvitka golfa kao elementa turističke ponude temeljem kojeg je golf i proglašen državnim interesom ustvrdio je da Zakon o igralištima za golf uopće nije u skladu sa spomenutim programom, a Zlatan Juras, međunarodni golf sudac je rekao da Zakon ne potiče razvoj golfa u Hrvatskoj već mu šteti jer se pod izlikom izgradnje golf igrališta omogućava gradnja i apartmanizacija.

Dušica Radojčić iz  Zelene Istre predstavila je razmjere utjecaja golf igrališta na području Istre, kroz prostorno planiranje i postupke studija utjecaja na okoliš sa maksimalnom mogućnošću izgradnje, na što se dovezao Ranko Bon predstavivši problem Motovuna i igrališta Brkač, zbog kojeg ga je načelnik općine tužio za klevetu. 

Na kraju su Dživo Dražić i Senka Gjurašin, ujedno i vlasnici zemljišta, opisali povijest planiranih golf igrališta na Srđu kod Dubrovnika i u Velikoj i Maloj Buni kod Velike Gorice.

Dogovorena je suradnja i daljnje zajedničko djelovanje  do konačnog ukidanja Zakona o igralištima za golf.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.