hr en
  • change the contrast
  • change the font

Izvješće sa izleta u špilju koja će biti potopljena izgradnjom HE Lešće

Img 4778

Jučer se održao izlet s medijima u Draginu špilju koja se nalazi na rijeci Dobri i bit će potopljena akumulacijom HE Lešće. Špilja je biospeleološki neistražena, a poznato je da u njoj živi velika kolonija dugonogog šišmiša, koji je najugroženija vrsta šišmiša u Hrvatskoj. Sva ta nama nepoznata i poznata bića će zauvijek nestati izgradnjom ove brane.

Kao zainteresirani građani, posjetili smo i samo gradilište na kojem su u tijeku pripremni radovi, te su nas izvođači radova dočekali vrlo neljubazno i otjerali nas od tamo.

Prizor koji smo tamo ugledali nas je zaprepastio. Rijeka je već pregrađena krupnim kamenenjem, a nizvodno teče sva blatnjava i više niti ne naliči rijeci kojom smo plovili prije samo 2 tjedna. Njena sudbina je sad u našim rukama, ne dopustite uništenje prekrasne rijeke Dobre.

Documents

Priopćenje - IZLET U DRAGINU ŠPILJU NA DOBRI

PDF 82.4 KB

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.