hr en
  • change the contrast
  • change the font

[Filmska večer OFF] Svjetska premijera filma 'Priča o plastici'

Story of plastic title

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da se, iz sigurnosti svoga doma, pridružite svjetskoj premijeri dugoočekivanog dokumentarnog filma “Priča o plastici”. Ovaj je film dio još jedne “filmske večeri OFF” koja će se virtualno održati na Dan planeta Zemlje, u srijedu 22. travnja od 20:00. Rezervirajte svoje mjesto!

Ovaj dokumentarni spektakl iz projekta "Story of stuff" prvi je film pokreta Break Free From Plastic, najvećeg svjetskog pokreta za borbu protiv zagađenja plastikom, a ujedno i prvi film koji prikazuje onu stranu priče koju industrija plastike zaista ne želi da vidite.

Zagađenje plastikom trenutno je jedno od najočitijih problema našeg sustava vođenog gomilanjem profita. Kako smo kao društvo postali ovisni o jednokratnoj plastici? Tko od toga ima najveću korist? Tko od toga najviše stradava? Koga trebamo smatrati odgovornim? Što možemo učiniti mi?

Sniman na tri kontinenta, uz originalnu animaciju, arhivske snimke iz davnih 1930.-ih te mnogobrojne intervjue stručnjaka i stručnjakinja, “Priča o plastici” uvodi nas u katastrofalne posljedice zagađenja, razotkriva prave krivce te otkriva heroje i heroine na čelu globalnog pokreta protiv plastike, koji žestoko i sustavno zagovara drugačiju budućnost za sve nas.

Zanima vas ovaj film? Omogućujemo besplatno gledanje svima! Rezervirajte svoju besplatnu ulaznicu putem online obrasca i na mail ćete dobiti poveznicu preko koje ćete u roku od 48 sati moći pogledati film, u kojem god terminu vama paše. Nikakva dodatna registracija nije potrebna. Pobrinuli smo se i za hrvatske titlove, da možete nesmetano pratiti.

Filmske večeri OFF zamišljene su kao zagrijavanje za 7. Okolišni filmski festival (OFF), koji se originalno trebao održati od 22. do 25. travnja u Kinoteci, no koji je zbog pandemije odgođen za rujan ove godine. Pošto sada nije pametno da se gužvamo u zatvorenim kinodvoranama,  krećemo s besplatnim online prikazivanjima filmova kako bismo se zabavili, educirali i potaknuli na razmišljanje i dijalog o ključnim aspektima naše budućnosti.

Proslavimo Dan planeta Zemlje doma, ali sa stilom!

Facebook događaj nalazi se OVDJE.

---

Ova se aktivnost održava u sklopu projekta "Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti".
Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajališta Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
 

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.