hr en
  • change the contrast
  • change the font

Edukativan video povodom Europskog tjedna smanjenja otpada

15056456 10154256980854285 2678593940040670612 n

Ovog tjedna obilježava se Europski tjedan smanjenja nastanka otpada čiji je cilj podizanje svijesti javnosti o održivom upravljanju resursima. Tim povodom Zelena akcija je zajedno s mrežom European Environmental Bureau u sklopu kampanje 'Make Resources Count' izradila zabavan edukativan video koji ukazuje na važnost popravka i ponovne uporabe proizvoda.

Ovogodišnje, treće po redu, izdanje Europskog tjedna smanjenja otpada (European Week for Waste Reduction - EWWR) obilježava se 19.-27. studenog, a cilj je informiranje što većeg broj građana/ki o jednostavnim svakodnevnim aktivnostima koje u konačnici mogu napraviti velike pomake u smanjenju nastanka otpada i održivog gospodarenja resursima. Iz godine u godinu raste broj aktivnosti vezanih za ovaj projekt, a prijavljeni programi obuhvaćaju različite teme i područja djelovanja: od edukacije djece u školama o važnosti kompostiranja, organiziranja događanja u supermarketima o tome kako provesti "inteligentnu" i učinkovitu kupovinu do izrade i promoviranja različitih materijala za podizanje svijesti javnosti.

Video koji govori o važnosti prevencije nastanka elektroničkog otpada popravljanjem, ponovnom uporabom i recikliranjem, a kojeg je povodom EWWR u sklopu kampanje 'Make Resources Count' Zelena akcija izradila u suradnji s mrežom European Environmental Bureau, možete pogledati ovdje. Više o inicijativi European Week for Waste Reduction i brojnim aktivnostima diljem Europe pogledajte ovdje, a o kampanji 'Make Resources Count' ovdje.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.