hr en
  • change the contrast
  • change the font

"Čudovište od rajčice" je stiglo u Zagreb

Tomato zagreb

U sklopu međunarodne kampanje "Pokaži zube: WTO prste k sebi s naše hrane!"

Zagreb, 13. 12. 2003. U sklopu međunarodne kampanje "Pokaži zube: WTO prste k sebi s naše hrane!" kojom se poziva javnost da se uključi u trgovinski spor koji je u tijeku između EU i SAD-a oko genetski modificirane hrane, divovski balon - rajčica danas je stigao u Zagreb!

Čudovište od rajčice je izraslo ispred kina Europa u Varšavskoj ulici, i u njegovom su prisustvu aktivisti Zelene akcije, uz pomoć svojih prijatelja iz Friends of the Earth Europe, uspjeli skupiti preko 2500 "prigovora građana" kojima se zahtijeva od WTO-a da poštuje njihovo pravo da odlučuju što će jesti i da zaštite svoj okoliš.

Zabrinuti građani su u tome prepoznali prijetnju za male zemlje poput Hrvatske koje su, izvan EU i koje bi u slučaju da WTO odluči u korist SAD-a ostale još ugroženije i ne bi mogle osigurati kvalitetu hrane i zaštitu okoliša a bile bi im direktno ugrožena i poljoprivredna proizvodnja.

U sklopu svoje 6 mjesečne turneje divovska rajčica, uz Zagreb, prolazi kroz Brussels, Paris, Mont de Marsan, Toulouse, Madrid, Barcelonu, Namur, Arthus, Copenhagen, Varšavu, Budimpeštu, Nyiregyhazu, Beč, Tbilisi, Limassol, Dnjepropetrovsk te brojne gradove u SR Njemačkoj.

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.