hr en
  • change the contrast
  • change the font

Betonizacija nije razvoj - Neplanske izmjene Prostornog plana Splitsko – dalmatinske županije

Foto

U organizaciji Urbanističkog savjeta Zelene akcije, danas u 10:00 u prostoru Zelene akcije je održana konferencija za medije povodom izmjena i dopuna prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije. Na konferenciji su govorili Boško Budisavljević, arhitekt i urbanist; prof.dr.sc. Nenad Starc, Ekonomski institut; dr.sc. Ratko Vučetić, Institut za povijest umjetnosti; prof.dr.sc. Vladimir Lay, Institut „Ivo Pilar“; Gabrijela Medunić-Orlić, udruga Sunce i Bernard Ivčić, Zelena akcija.

Ovim izmjenama prostornog plana se pod krinkom turističkog razvoja omogućuje nova izgradnju na slobodnim prostorima. Kako bi se opravdala potreba za novom izgradnjom, u brojnim gradovima i općinama se, unatoč očiglednom padu broja stanovnika u posljednjih 20 godina, ovim izmjenama Prostornog plana predviđa iznenadan rast broja stanovnika u idućih nekoliko godina. Konkretno, predviđa se da će od 2011. – 2015. godine u Splitsko – dalmatinskoj županiji broj stanovnika porasti za čak 24%. Ovakva sasvim očigledna i ničime argumentirana pretjerivanja potvrđuju da se u velikoj mjeri radi o nestručno i paušalno izrađenim izmjenama Prostornog plana.

Priopćenje s konferencije za medije možete preuzeti ovdje. Fotografiju s konferencije možete preuzeti ovdje.

Documents

Priopćenje - Betonizacija nije razvoj (19.12.2012.)

PDF 183 KB

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.