hr en
 • change the contrast
 • change the font

7. Okolišni filmski festival

Fb page cover off 2020 s mjestom odr%c5%beavanja novo

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na sedmi E?! - Okolišni filmski festival koji će se održati od 16. do 19. rujna 2020. godine u Kinu Kinoteka i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!

Usprkos brojnim krizama i ove smo godine s vama uz bogat filmski i popratni program, koji se sastoji od dokumentarnih, animiranih, igranih i učeničkih filmova, izložbe, umjetničke instalacije te glazbenog iznenađenja! Ponešto za sve ukuse.

Uz osam poznatih i nagrađivanih dokumentaraca na cijeli niz okolišnih i društvenih tema, od klimatskih promjena i permakulture do plastike i skrivenih tajni Coca-Cole, novina su i ovogodišnji blokovi koji nude različite intimne interpretacije i ideje održivosti i borbe za okoliš i ljudska prava. Tako nas blok stranih igranih i blok animiranih filmova prenosi u začudne, nadrealne i moguće svjetove, a blokom učeničkih filmova upoznajemo se s najnovijom produkcijom učenika_ca umjetničkih škola i budućih mladih nada naše scene.

Za kraj, u cijelom trajanju festivala možete pogledati umjetničku instalaciju “Banket”, a očekuje nas i jedno iznenađujuće glazbeno otvorenje!

Detaljan program po danima i sadržaj filmova pronađite na službenoj stranici festivala te u Facebook događaju.

Dodana vrijednost ovogodišnjeg izdanja jest što su suorganizatori, uz Aktivističku grupu, učenici_ce triju škola s područja Zagreba i Zaboka - Klasične gimnazije, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok - koji su sa svojim mentorima_icama programu doprinijeli svojim kreativnim idejama i radovima.

Vidimo se u Kinoteci i Zelenoj akciji, na razdaljini, ali zajedno!  Gledalište će biti organizirano u skladu s epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

*Medijski pokrovitelji su: H-Alter, Kulturpunkt.hr, Radio Student i srednja.hr

**Festival je organiziran u sklopu projekta “Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti”. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

PROGRAM

/ SRIJEDA, 16. rujna /

 • 18:00 - 18:15 Otvorenje
 • 18:15 - 20:25 Kako pustiti svijet…(130’)
 • 20:45 - 22:15 Sutra, možda (4’) / Energija sutrašnjice (85’)

/ ČETVRTAK, 17. rujna /

 • 18:00 - 19:15 T.I.C (3’) / Ekonomija sreće (70’)
 • 20:00 - 21:30 Bicikli vs. auti (90’)

/ PETAK, 18. rujna /

 • 18:00 - 19:30 Zemlja meda (90’)
 • 20:00 - 21:45 Kokoš kocka (2’) / Kradljivac jajeta (11’) / Život: Permakulturna perspektiva

/ SUBOTA, 19. rujna /

 • 16:00 - 17:25 Priča o plastici (85’)
 • 17:45 - 18:45 Ljepota (4’) / Plastična operacija - Skrivene tajne Coca Cole (53’)
 • 19:00 - 20:25 [ Blok učeničkih filmova ] i [ Blok kratkometražnih igranih: Potop (5’) / Plastični plac (6’) / Prehrambeni lanac (17’) / Izdahnuti (13’) ]
 • 20:45 - 22:00 [ Tematski blok "Priroda u fokusu": Postajanje (6’) / Safari (7’) / Politika (3’) ] i [ Blok kratkometražnih animiranih: Floreana (5’) / Legenda o Rakovom Svjetioniku (7’) / Večera za nekolicinu (10’) / Plantae (11’) / M52 (10’)                                                        

You may upload our content in an integral or revised version with the indication of the organisation Zelena akcija/FoE Croatia - under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License.
This permission does not apply to stock photos and embedded content of other creators.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.