hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Zelena akcija smatra izvoz ruske nafte preko Jadrana potpuno neprihvatljivim

Priopćenje povodom Energetskog summita JIE.

Povodom Energetskog summita šefova država jugoistočne Europe, koji se održava ovih dana u Zagrebu, Zelena akcija želi poručiti kako smatramo izvoz ruske nafte preko Jadrana potpuno neprihvatljivim. Od predsjednika Putina, kao minimum poštovanja hrvatske javnosti i struke koje su se nedvosmisleno izjasnile protiv korištenja Jadrana za provoz nafte na svjetsko tržište, očekujemo jasno određenje o tome kako je Hrvatska imala puno pravo na odbijanje projekta "Družba Adria» i kako ruska vlada uvažava takav stav.

Od predsjednika Mesića očekujemo da prestane sa najavama mogućnosti otvaranja bilo koje opcije koja pretvara Jadran u koridor za izvoz na međunarodno tržište bilo čije nafte, pa tako i ruske. Također, smatramo neophodnim da se predsjednik Mesić jasno odredi kako Hrvatska treba voditi energetsku politiku u skladu sa standardima i ciljevima energetske politike Europske Unije, i da nikakvo "balansiranje" između EU i Rusije nije prihvatljivo.

Dokumenti

Priopćenje za medije

PDF 95.3 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.