hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Zelena akcija postala članicom zadruge Humana Nova Zagreb

Zelena akcija danas je postala članicom socijalne zadruge Humana Nova Zagreb koja se bavi prikupljanjem, ponovnom uporabom, recikliranjem i prodajom odjeće, obuće, igračaka i ostalih vrsta tekstila.

Socijalna zadruga Humana Nova potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz sakupljanje i sortiranje tekstila, odjeće i obuće, te proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Humana Nova je sjajan primjer da je i u RH moguće uspostaviti kvalitetne centre za ponovnu uporabu i recikliranje koji mogu zaposliti puno ljudi, za što se Zelena akcija godinama zalaže.

"Često kad govorimo o odvajanju otpada zaboravimo da je i tekstil vrijedan resurs koji nepotrebno bacamo, dok on ima itekako veliku vrijednost i mogućnost recikliranja ili ponovne upotrebe. Humana Nova se bavi upravo time da taj tekstil očuva i plasira na tržište ponovne uporabe ili pretvori u nove proizvode, a Zelena akcija se za taj sustav godinama zalaže te nam je stoga prirodno da smo dio zadruge Humana Nova i doprinosimo njenom razvoju", poručio je na Skupštini Marko Košak iz Zelene akcije.

Dućane Humana Nove u Zagrebu možete posjetiti na Žitnjaku i Opatovini te tamo možete kupiti second hand odjeću, obuću, igračke i reciklirane odjevne proizvode, ali i donirati višak tekstila i stare odjeće, koje će potom vrijedni zaposlenici iz kategorije socijalno ugroženih osoba razvrstati i uputiti u proizvodni proces kako bi se dobili novi tekstilni proizvodi.

 Uskoro ćete otpadni tekstil moći predati u spremnike Humana Nove i u prostorijama Zelene akcije, o čemu ćemo vas obavijestiti.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.