hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Zelena akcija i Pravo na grad: Ministarstvo sada odlučuje o sudbini cvjetnog!

Prosvjed1v

Zelena akcija i Inicijativa Pravo na grad su poslali 27.02.2008 prijavu Urbanističkoj inspekciji Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva (MZOPUG) u kojoj traže da se izvrši inspekcijski nadzor i ukine sporni Detaljni plan uređenja (DPU) bloka Ilica – Preobraženska – Preradovićev trg – Varšavska – Gundulićeva.

U prijavi se navodi 6 nepobitnih činjenica prema kojima je navedeni DPU u suprotnosti sa Zakonom o prostornom uređenju i gradnji, Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, Odluci o donošenju Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba te s Pravilnikom o sadržaju, mjerilima kartografskih prikaza, obaveznim prostornim pokazateljima i standardu elaborata prostornih planova.

Isto tako uputili smo 28.02.2008 prijavu Inspekciji za kulturna dobra Ministarstva kulture zbog kršenja Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara u postupku donošenja nove kategorizacije i mjera zaštite spomenika kulture koju je donio zagrebački Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode, a čime se omogućuje rušenje historijskih zgrada u bloku.

Zahtijevamo od MZOPUG-a  da što prije izvrši inspekcijski nadzor i ukine protuzakoniti DPU prije nego što Hoto grupa dobije potrebne dozvole od gradskih institucija i počne s rušenjem na Cvjetnom trgu. O rješenjima gore navedenih prijava ovisi u kojem smjeru će se razvijati daljnje aktivnosti Prava na grad i Zelene akcije.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.