hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Zahtijevamo besplatna parkirna mjesta za bicikle u centru grada

Zelena akcija pozdravlja odluku Gradskog odjela za promet da do kraja tjedna u Gajevoj, Preradovićevoj i Cesarčevoj ulici oslobode po tri parkirna automobilska mjesta za bicikle, no zatečeni smo izjavom da će se ta mjesta naplaćivati.

Zelena akcija se oštro protivi takvom presedanu koji pokazuje u kojem smjeru će ići rješavanje problema parkirnih mjesta za bicikle u Gradu Zagrebu jer naplaćivanje istih neće dovesti do populariziranja biciklističkog prometa što je u Zagrebu nužno kako bi se smanjio automobilski promet. Isto tako naplaćivanje parkirnih mjesta za bicikle je potpuno neuobičajeno u Europi i nije nam poznat niti jedan primjer grada koji je učinio isto.

Osim toga, želimo reagirati na izjave gradskih čelnika u dnevnom tisku za Dan bez automobila da razmatraju prijedlog da se problem parkirališnih mjesta za bicikle riješi na način da se ista osiguraju u gradskim javnim garažama te da se naplaćuju poput motocikla. I to je potpuno neuobičajeno rješenje u europskim gradovima i protivimo se takvom prijedlogu iz razloga navedenih u .

Dokumenti

Priopćenje za medije - Zahtijevamo besplatna parkirna mjesta za bicikle u centru grada

PDF 223 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.