hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Vijesti: Spalionica bez poštivanja negativnog mišljenja struke?, 03.11.2005

Smece u sumi 640x480

Zelena Akcija traži od Gradonačelnika Bandića da poštuje stručno i javno mišljenje Na temelju izjava u javnosti da Grad Zagreb planira izgraditi spalionicu komunalnog otpada, usprkos nedavnom odbacivanju studije utjecaja na okoliš Ministarstva za zaštitu okoliša i prostornog uređenja (MZOPU), Zelena akcija je danas poslala otvoreno pismo gradonačelniku Milanu Bandiću zahtjevajući da ne preskače postojeće procedure za odobrenje takvog projekta.

Zelena Akcija traži od Gradonačelnika Bandića da poštuje stručno i javno mišljenje

Na temelju izjava u javnosti da Grad Zagreb planira izgraditi spalionicu komunalnog otpada, usprkos nedavnom odbacivanju studije utjecaja na okoliš Ministarstva za zaštitu okoliša i prostornog uređenja (MZOPU), Zelena akcija je danas poslala otvoreno pismo gradonačelniku Milanu Bandiću zahtjevajući da ne preskače postojeće procedure za odobrenje takvog projekta.

Zelena akcija je kritizirala cijeli projekt zbog velikog broja manjkavosti, npr. nepostojanje rješenja za toksični otpad nastao spaljivanjem. Velik dio tih manjkavosti naveden je i u izjavi Komisije za okoliš MZOPU koja je ocjenjivala studiju utjecaja na okoliš. Bez obzira na navedeno, mediji su nedavno prenijeli da Grad Zagreb ne prihvaća zaključke Komisije i da će tražiti pomoć Vlade za nastavak projekta.

Zelena akcija je vrlo nezadovoljna ovim očitim pokušajem da se zanemari mišljenje javnosti i struke te da se preskoče postojeće zakonske procedure.

Za više informacija:
Kontakt: Jagoda Munić, 01/4813 097, jagoda@zelena-akcija.hr

Dokumenti

Priopćenje za medije - Spalionica bez poštivanja negativnog mišljenja struke?, 03.11.2005

PDF 78.1 KB

Pismo gradonačelniku Bandiću - Spalionica bez poštivanja negativnog mišljenja struke?, 03.11.2005

PDF 85.6 KB

Mišljenje Zelene Akcije o izgradnji spalionice komunalnog otpada u gradu Zagrebu

PDF 94.2 KB

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.