hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

Uspješno održan partnerski sastanak projekta REST-ART u Kairu: Pregled aktivnosti i inspiracija za daljnji rad

Cover web  11

Krajem prosinca 2023. godine, od 19. do 21.12., održan je drugi partnerski sastanak projekta REST-ART u Kairu, organiziran od strane naših projektnih partnera, Jovesolides Egypt.

Na sastanku smo zajedno prošli i evaluirali sve dosadašnje aktivnosti, uključujući razmjenu mladih u Stratoniju, Grčka, koju je organizirala voditeljska organizacija projekta USB, kao i lokalne aktivnosti partnera nakon razmjene. Osim toga, analizirali smo i trening za mlade u Mostaru, koji je organizirala LDA Mostar, te studijski posjet u Zagrebu, organiziran od strane Zelene akcije.

Zadnji dan sastanka je bio jako zanimljiv i inspirativan po gostujućim predstavnicima udruga (poput "Banlastic Egypt" i "start-upova" iz Egipta koji se bave rješavanjem problema plastike inovativnim pristupima kroz umjetnost i nove tehnologije koje su doista zelene a ne samo promovirane kao "zelene".

Svi partneri su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i aktivnostima, a Zelena akcija, kao jedina "zelena" organizacija među organizacijama "mladih", predvodi u osvješćivanju o zelenim politikama zaštite okoliša i protiv onečišćenja jednokratnom plastikom. Istaknuli smo važnost aktiviranja na lokalnoj i nacionalnoj razini te upotrebu različitih umjetničkih praksi zagovaranja, kao što su javni performansi, crtanje, fotografija, pjesma, video, ples i teatar, kako bismo zagovarali promjene u lokalnim i nacionalnim politikama, posebno u području smanjenja upotrebe jednokratne plastike.

U sklopu daljnjih koraka i aktivnosti na projektu, dogovorili smo studijski posjet u Mitilini, Grčka, gdje ćemo se susresti s predstavnicima lokalnih udruga koje se bave problemom rastuće količine plastike na otoku, uključujući rad s migrantima. Kao završnu aktivnost, planiramo osmišljavanje upitnika za intervjue koje će svaki partner provesti s minimalno dvije organizacije. Cilj je stvoriti priručnik za mlade i one koji rade s mladima, a žele koristiti umjetnost kao medij u borbi protiv jednokratne plastike.

Posljednji dan sastanka bio je inspirativan jer smo imali priliku čuti iskustva gostujućih predstavnika udruga poput "Banlastic Egypt" te start-upova iz Egipta koji primjenjuju inovativne pristupe kroz umjetnost i nove tehnologije u rješavanju problema plastike. Bilo nam je iznimno ugodno u gostoprimstvu egipatskih partnera te smo inspirirane za daljnji rad, okružene tisućljetnom poviješću koja se i danas odražava u duhu ljudi koje smo susretale.

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.