hr en
  • promijeni kontrast
  • promijeni pismo

"Ukrajina spašava Jadran od Ruskih Tankera!

Zelena akcija je na današnjoj konferenciji za novinare protumačila prošlotjedno odbijanje ukrajinskog parlamenta da ratificira sporazum Družba Adria

ZAGREB, 27. 11. 2003. - Zelena akcija je na današnjoj konferenciji za novinare, koja se održala u prostorijama udruge u Zagrebu, protumačila prošlotjedno odbijanje ukrajinskog parlamenta da ratificira sporazum Družba Adrija kao konačan udarac ovom regionalnom projektu. Prema riječima Tonija Vidana, potpredsjednika Zelene akcije, time se jasno pokazalo kako je jedina prava alternativa projektu izvoz ruske nafte preko ukrajinskih luka i Crnog mora, a ne neke druge jadranske luke, bilo u Sloveniji ili Italiji.

Ovaj nekvalitetan projekt bi za vrlo malu zaradu jedne državne kompanije izazvao veliko povećanje rizika od tankerske havarije, povećao zagađenje uslijed povećanog tankerskog prometa i ispuštanja balastnih voda. ®alosno je što ga već prije nisu zaustavile hrvatske institucije nadležne za očuvanje Jadranskog mora, čime se još jednom pokazuje nužnost institucionalnog jačanja zaštite mora u Hrvatskoj." izjavio je tom prilikom Toni Vidan.

Prisutnim novinarima je također iznesena zabrinutost zbog načina na koji se izrađuje studija za okoliš - postavljeni rokovi izrade i obuhvat studije potpuno su neprihvatljivi i postavljaju pitanje vjerodostojnosti uključenih znanstvenika i institucija.

S obzirom da se ovime zaključuje kampanja koja se vodila protiv projekta Družba Adria, Zelena akcija se zahvalila svim građanima na podršci i potpisima na peticiju koja će se uručiti Predsjedniku RH, novom Predsjedniku Vlade RH, kao i novom Predsjedniku Sabora. Sve dalje aktivnosti Zelenog foruma vezane uz ovaj projekt dogovoriti će se na sastanku mreže idući tjedan.
 

Za dodatne informacije:
Toni Vidan, voditelj Energetske sekcije Zelene akcije
098/ 365 650

Naše sadržaje možete prenositi u integralnoj ili prerađenoj verziji uz navođenje organizacije Zelena akcija - pod uvjetima licence Creative Commons Imenovanje 4.0 međunarodna.
Ovo dopuštenje se ne odnosi na stock fotografije i embedane sadržaje drugih stvaratelja.

Design & development: Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.